Ünlülere Yönelik "Uyuşturucu" Davası - Son Dakika
Güncel

Ünlülere Yönelik "Uyuşturucu" Davası

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Rıza Kocaoğlu, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında "uyuşturucu ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 2 ile 38 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, gönderildiği TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi İddianamede, şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir, Barış Güney ve Cihan Güçlü, yönetmenler Uluç Bayraktar ve Mehmet Can Karcı ile oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Murat Yıldırım, Eray Özbal, Cemil Büyükdöğerli, Duygu Yetiş, Kağan Razgırat, Onur Buldu, Şahin Irmak, Murat Eken ve Erdem Baş'ın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 6 ile 17 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması istendi Oyunculardan Hakan Yılmaz'ın, "uyuşturucu ticareti yapmak ve bulundurmak" suçuyla birlikte, "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek" suçundan da toplam 7 ile 20 yıl, Rıza Kocaoğlu'nun da "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 5 ile 15 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, "çıkar amaçlı suç örgütü lideri" olmakla suçlanan Fırat Dağtaş'ın 9,5 yıldan 28,5 yıla, Ahmet Çardak'ın da 13 yıldan 38 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, 14'ü tutuklu 53 şüpheliye ilişkin açılan davada ilk duruşmayı 21, 22 ve 23 Mayıs 2014 tarihlerinde yapacak.

29.01.2014 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Rıza Kocaoğlu, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında, "uyuşturucu ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 2 ile 38 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, gönderildiği TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal'ın hazırladığı 203 sayfalık iddianame, mahkemeye gönderildi. TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti.

Kabul edilen iddianamede, tutuklu sanıkların Abdurrezak Şin, Ahmet Yılmaz, Ahmet Sağlam, Ahmet Çardak, Burhan Albayrak, Cemil Zirek, Cihan Güçlü, İbrahim Bayraktar, Murat Yaşar, Mustafa Çardak, Nusret Aldemir, Özhan Binici, Recep Davulcu ve Zeki Yalçın olduğu görülürken, soruşturma kapsamında 8 Ağustos 2013'te tutuklanan oyunculardan Eray Özbal'ın İstanbul 1 No'lu Hakimlik tarafından 10 Eylül 20013'te tahliye edildiği anlaşıldı.

İstanbul'da tespit edilen suç örgütleri

TMK 10. maddeyle görevli savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Yurtiçi Uyuşturucu Şebekeleri ile Mücadele Büro Amirliği görevlilerince yapılan teknik ve fiziki takip sonucu, şüpheliler Fırat Dağtaş ve Ahmet Çardak liderliğinde, İstanbul'da uyuşturucu madde ticareti yaparak ekonomik çıkar sağlamak isteyen ayrı suç örgütlerinin bulunduğunun tespit edildiği belirtilen iddianamede, bu suç örgütlerinin uyuşturucu madde kullanıcısı olan kişilere sokaklarda "torbacılık" yaparak, öncelikli esrar, kokain ve ecstasy hap şeklinde uyuşturucu madde sattıklarının anlaşıldığı kaydedildi.

İddianamede, 4 ve 5 Ağustos 2013'te yapılan operasyonlar kapsamında, çoğu satışa hazır vaziyette 17 bin adet ecstasy hap, 13 kilo 593 gram esrar, 126 gram amfetamin ve 115 kök hint keneviri gibi suç delillerinin yakalandığı da aktarıldı.

Uyuşturucuya "kılagaris", "süt", "papatya" şifreleri

İddianamede şarkıcı Mehmet Erdem'in, diğer şüpheliler Cihan Güçlü ve Özhan Binici'den aldığı uyuşturucu maddeleri, Barış Güney, Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak, Sinem Gürtekin ve kimliği tespit edilemeyen şahıslara temin ettiği öne sürülürken, gözaltına alınan Erdem'in teknik takibe karşı duyarlı olduğu anlatıldı.

Fiziki takip yapılan Mehmet Erdem'in, "Çeto" lakaplı şahıstan aldığı esrarı kullanmak için evine gittiği sırada, daha önce gözaltına alındığı operasyonda kendisini takip eden görevlileri görerek tanıdığı ifade edilen iddianamede, Erdem'in takip edildiğini düşünerek hukuki konuda danışmak için bir kişiyi arayarak durumunu anlattığı bildirildi. İddianamede, oyuncu Rıza Kocaoğlu'nun kız arkadaşına, Mehmet Erdem'den "Kılaragis (sigaralık) alayım" diyerek esrar almak istediğini söylediği, daha sonra da Erdem'e esrar maddesini almaya geldiğini söylediğinin tespit edildiği aktarıldı.

Şüpheli Mehmet Erdem'in soruşturma kapsamında bahsedilen suç örgütüyle herhangi bir hiyerarşik, organik bağı olmadığı ve savunmasında esrar maddesini kullandığını beyan ettiğine işaret edilen iddianamede, Erdem'in, Barış Güney, Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak ve Sinem Gürtekin'e karşılıklı olarak uyuşturucu temin ettiğinin açıkça tespit edildiği öne sürüldü.

İddianamede, Mehmet Erdem'in söz konusu kişilere ücret almadan, şahsen temin ettiği esrardan verdiğinin sabit olduğu anlatılırken, bu eylemin suç teşkil ettiği vurgulandı.

Soruşturma kapsamında 8 Ağustos 2013'te tutuklanan ve yapılan itiraz üzerine 10 Eylül 2013'te serbest kalan şüphelilerden oyuncu Eray Özbal'ın da suç örgütleriyle herhangi bir hiyerarşik, organik bağının olmadığı belirtilen iddianamede, Özbal'ın kendi evinin terasında yetiştirdiği esrarı Kenan İmirzalıoğlu, Koray Candemir ve kimliği tespit edilemeyen diğer içici şahıslara para karşılığında sattığı iddia edildi.

Özbal'ın, uyuşturucu alışverişini genellikle kendi evinde gerçekleştirdiği, içicilere deniz manzaralı evinde esrar kullandırttığı ve eski bir sinema oyuncusu olması nedeniyle müşterilerinin de genellikle sinema, dizi sektörünün tanınmış kişileri olduğuna dikkat çekilen iddianamede, şüphelinin teknik takibe yakalanmamak için esrarı "süt" ve "papatya" kodlarıyla şifrelediği, evinde yapılan aramada da teras katında saksılar içerisinde ekilmiş halde 32 kök hint keneviri ile uyuşturucuyu satışa ve içime hazır hale getirilmede kullanılan öğütme düzeneği ele geçirildiği anlatıldı.

İddianamede, Özbal'ın savcılık ifadesinde, "7 yıldır esrar kullandığı, temin etmekte güçlük çektiği için yetiştirmeye karar verdiği, internetten nasıl yetiştirileceğini öğrendiği, yetiştirmeye başladığı, yetiştirdiği hint kenevirlerini satmadığı ve Kenan İmirzalıoğlu ile yapılan görüşmesinin kesinlikle esrar satışı ile ilgisinin olmadığı" beyanında bulunduğu kaydedildi.

İmirzaloğlu, yer temin etmekle suçlandı

Şüphelilerden oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile ilgili de Rıza Kocaoğlu, Eray Özbal ve Murat Yıldırım'dan temin etttiği esrarı kendi evinde Engin Altan Düzyatan, Murat Yıldırım ve Rıza Kocaoğlu ile kullanarak bu kişilere esrar kullanılması için yer temin ettiği görüşüne yer verilen iddianamede, İmirzalıoğlu'nun ayrıca Engin Altan Düzyatan ve kimliği tespit edilemeyen şahıslara kendi evinde esrar temin ettiği ve gidemediği zaman esrar almaya şoförünü gönderdiği öne sürüldü.

İmirzalıoğlu'nun, teknik takibe yakalanmamak için telefon görüşmelerinde esrardan, "CD", "papatya" ve "süt" şifrelerini kullanarak bahsettiği ileri sürülen iddianamede, İmirzalıoğlu'nun savcılık ifadesinde, "2 yıl önce bir kez esrar denediği, bir iki ay öncesinde Simi Adası'ndaki tatilde bir arkadaş grubu içerisinde kendisine ikram edildiği, sarma tütün zannedip içtiği, onun dışında esrar kullanmadığı" şeklinde savunma yaptığı belirtildi.

İddianamede, oyuncu Murat Yıldırım'ın, Sarp Apak ve çevresinde yüz yüze görüştüğü, kimlikleri tespit edilemeyen şahıslardan aldığı esrarı evinde Engin Altan Düzyatan, Şahin Irmak, Rıza Kocaoğlu, Burçin Terzioğlu Yıldırım, Kenan İmirzalıoğlu ve kimliği tespit edilemeyen şahıslara parasız bir şekilde verdiği öne sürülürken, şarkıcı Koray Candemir'in de Eray Özbal'dan aldığı esrarı, Duygu Yetiş, Mehmet Cem Karcı ve kimlikleri tespit edilemeyen şahıslara temin ettiği ve esrardan "süt" diye bahsettiği ifade edildi.

2012'deki operasyondan sonra hassasiyet

Oyuncu Rıza Kocaoğlu'nun da Sarp Apak, Şahin Irmak, Mehmet Erdem ve kimliği tespit edilemeyen şahıslardan aldığı uyuşturucu maddeleri Uluç Bayraktar, Kenan İmirzalıoğlu, Engin Altan Düzyatan, Selma Yılmaz ve kimliği tespit edilemeyen şahıslara temin ettiği belirtilen iddianamede, Kocaoğlu'nun esrar kullanılan ortamlara Berrak Tüzünataç'ı da davet ettiği, teknik takibe yakalanmamak için esrarı tanımlamak için kullandığı "sigaralık" sözcüğünü tersten "kılagaris" şeklinde söylediği ifade edildi.

Kocaoğlu'nun, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 2012'de yapılan operasyonda tanınmış kişilerin yakalanması üzerine, başka bir operasyonda kendisinin de yakalanabileceği düşüncesiyle hareket ederek, kız kardeşini aradığı ve "evdeki esrarları yok etmesini" söylediği, bu tarihten sonra görüşmelerini internet üzerinden gerçekleştirdiği de anlatıldı.

İddianamede, oyuncu Sarp Apak'ın da torbacılık yapan Ahmet Sağlam'dan aldığı uyuşturucu maddeleri, Rıza Kocaoğlu, Uluç Bayraktar, Uğur Bilgin, Şahin Irmak, Murat Yıldırım, Nehir Erdoğan, Kağan Razgırat ve organizasyonda bulunan birçok kişiye temin ettiğinin teknik takibe takıldığı belirtilirken, yakalanmamak için "klagaris" (sigaralık) ve "senaryo" şeklinde şifrelediği kaydedildi.

Apak'ın, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 2012 yılında yapılan operasyonda tanınmış kişilerin yakalanması sonrası, kendisinin de yakalanabileceği düşüncesiyle bu tarihten sonra görüşmelerini internet üzerinden gerçekleştirdiği ve çevresinde esrar kullanan şahısları da bu konuda uyardığının tespit edildiği bildirilen iddianamede, Apak'ın savcılık ifadesinde, "uyuşturucu maddeyi kimseye temin etmediği, yurtdışında uyuşturucu madde kullandığı, herhangi bir bağımlılığı olmadığı, Türkiye'de en son 3-4 yıl önce esrar aldığı, operasyondan 10-15 gün önce Amsterdam'da yasak olmaması nedeniyle kullandığı, telefonla görüştüğü kişilerin 15-20 yıllık arkadaşları olduğu, 'klagaris' sözüyle normal sarma tütünden bahsettiği, diğer kelimelerin çok anlamı olmayan şakalaşma amaçlı kelimeler olduğu" yönünde beyanda bulunduğuna işaret edildi.

Sarp Apak'ın 5 Ağustos 2013'te Kağan Razgırat ile oturduğu Beşiktaş'taki ikametinde yakalandığı, Apak'ın evinde 2 paket çarşaf tabir edilen tütün, esrar sarmak için kullanılan kağıtlar ile aracında da 1 gram Hint keneviri bitki tohumlarının ele geçirildiği anlatılan iddianamede, oyuncu Şahin Irmak'ın da esrar kullandığını beyan ettiği kaydedildi.

Günaydın'ın "senaryo" ve "proje"si

İddianamede, oyuncu Engin Günaydın'ın, Zeki Yalçın ve Ahmet Sağlam isimli torbacıdan, Mehmet Kaya Hakyemez aracılığıyla uyuşturucu aldığı iddia edilirken, Günaydın'ın evinde partiler düzenleyerek Sarp Apak, Ersin Korkut, İlker Aksum ve kimlikleri tespit edilemeyen kişilere bu uyuşturucuyu temin ettiği, esrardan "senaryo" ve "proje" olarak bahsettiği, esrar içtiğini beyan ettiği ve çevresindekilere parasız bir şekilde verdiği ifade edildi.

Oyuncu Hakan Yılmaz'ın, Ahmet Sağlam adlı torbacıyı yanında şoför olarak çalıştırdığı ve Sağlam'ın bu sayede tanınmış kişilerle irtibat kurarak müşteri sayısını arttırdığına dikkat çekilen iddianamede, Hakan Yılmaz'ın, Sağlam'ın uyuşturucu madde satışı yaptığını bildiği halde yanında çalıştırdığı ve Sağlam'ın da uyuşturucu madde teslimatlarını Yılmaz'ın şahsi arabalarıyla yaptığı ileri sürüldü.

Hakan Yılmaz'ın polis memuru Fatih Argin'den öğrendiği operasyon yapılacağı bilgisini yüz yüze görüşmelerde Ahmet Sağlam'a ve çevresine aktararak tedbir almalarını sağladığı da öne sürülen iddianamede, Yılmaz'ın şoförü Ahmet Sağlam'ın faaliyetlerini kolaylaştırarak suç örgütüne yardım ettiği savunuldu. Yılmaz'ın savcılık ifadesinde, "zaman zaman esrar içtiği, paralı ya da parasız olarak hiç kimseye esrar ya da uyuştucu madde vermediği" beyanlarında bulunduğu aktarıldı.

Ersin Korkut, Murat Eken ve Gökçe Özyol

İddianamede, oyuncu Ersin Korkut'un, Ahmet Sağlam'dan aldığı esrarı Engin Günaydın, Erdem Baş, Şahin Irmak ve çevresindekilere temin ettiği ve kullandığı, teknik takibe yakalanmamak için esrarı "kılaragis" olarak şifrelediğinin tespit edildiği belirtilirken, Korkut'un savcılık ifadesinde esrar kullandığını kabul ettiği kaydedildi.

Oyunculardan Murat Eken ve Gökçe Özyol'un esrar kullandıklarını beyan ettikleri ve bu şüphelilerin başkalarına uyuşturucu temin ettiklerinin tespit edildiği vurgulanan iddianamede, yönetmen Uluç Bayraktar'ın da özellikle Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak, Mehmet Cem Karcı ve Uğur Bilgin'e karşılıklı olarak esrar temin ettiği ve bu şahıslara uyuşturucu kullanmaları için ev ayarladığı öne sürüldü.

Tüzünataç, Düzyatan ve Özpirinççi'ye takipsizlik

Oyuncular Şahin Irmak ve Kağan Razgırat'ın da aralarında bulunduğu diğer şüphelilere yönelik iddialara da yer verilen iddianamede, şüphelilerden polis memuru Fatih Argin'in, oyuncu Hakan Yılmaz'la görüşmesinde, "Narkotik şubenin daha önce ünlülerin de aralarında bulunduğu kişilere yönelik bir operasyon yaptığını ve operasyonun devamının geleceğini" söyleyerek, dikkatli olması yönünde uyardığı ve bilgi sızdırması nedeniyle dosyanın selametini tehlikeye attığı belirtildi.

İddianamede, soruşturma kapsamında teknik takibe alınan, oyuncular Berrrak Tüzünataç, Engin Altan Düzyatan, İlker Aksum, Nehir Erdoğan, Bartu Küçükçağlayan, Özge Özpirinççi ve Burçin Terzioğlu'nun da aralarında bulunduğu 11 kişi ile Cansu Dere'nin de aralarında olduğu açık kimlik bilgileri tespit edilemeyen 84 kişi olmak üzere toplam 95 kişi hakkında "uyuşturucu ticareti yapma, sağlama, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından, kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildiği hatırlatıldı.

Hakan Yılmaz'a "örgüt" cezası talebi

İddianamede, çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddia edilen şüpheliler Fırat Dağtaş'ın 9,5 yıl ile 28,5 yıl, Ahmet Çardak'ın da 13 yıl ile 38 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istenirken, yanında çalıştırdığı şoförü Ahmet Sağlam'ın torbacı olduğu iddiası gereğince oyuncu Hakan Yılmaz'ın da "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım ettiği" öne sürüldü. Bu suçtan 1 ile 3 yıl hapisle cezalandırılması talep edilen Yılmaz'ın, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 5 ile 15 ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından da 1 ile 2 yıl olmak üzere toplam 7 ile 20 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamede, şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir, Barış Güney ve Cihan Güçlü, yönetmenler Uluç Bayraktar ve Mehmet Can Karcı ile oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Murat Yıldırım, Eray Özbal, Cemil Büyükdöğerli,Duygu Yetiş, Kağan Razgırat, Onur Buldu, Şahin Irmak, Murat Eken ve Erdem Baş'ın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 6 ile 17 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Oyuncular Rıza Kocaoğlu ve Vedi İzzi'nin de arasında bulunduğu 4 şüphelinin, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 5 ile 15 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, şüphelilerden polis memuru Fatih Argin'in de "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İlk duruşma 21 Mayıs'ta

Benzer suçlardan 7 şüphelinin, 9,5 ile 27,5 yıl, 3 şüphelinin 8,5 ile 25,5 yıl, 1 şüphelinin 12 ile 35 yıl ve 2 şüphelinin de 11 ile 33 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istenen iddianameyi kabul eden İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşma tarihi olarak 21, 22 ve 23 Mayıs günlerini belirledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünlülere Yönelik 'Uyuşturucu' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement