Ünlülerin Çıplak Fotoğrafları Bu Yüzden Sızdı - Son Dakika
Teknoloji

Ünlülerin Çıplak Fotoğrafları Bu Yüzden Sızdı

Geçtiğimiz gün tüm dünyayı sallayan sızıntıların sebebi belli oldu gibi.

02.09.2014 01:14  Güncelleme: 08:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz gün internet dünyası Apple'ın bulut hizmeti iCloud sızıntısıyla sarsılmıştı. Aralarında Jennifer Lawrence, Kate Upton, Avril Livigne, Mary Elizabeth Winstead, Mary Kate Olsen, Hillary Duff gibi dünyaca ünlü yıldızların da yer aldığı birçok ünlünün çıplak fotoğrafı internete sızdırılmıştı.

"KABA KUVVET" SALDIRISI

Şimdi ise bu sızıntının detayları geldi. Yeni gelen raporlara göre hackerlar Find my iPhone uygulamasındaki bir açıktan yararlanarak "kaba kuvvet" saldırısı gerçekleştirdiler. Yani hackerlar bu açıkla bu yöntemi kullanarak doğru parolayı bulmak için seri biçimde denemeler gerçekleştirebiliyorlardı.

AÇIK SAYESİNDE HESAPLAR KİLİTLENMEDİ

Engadget'ın yapmış olduğu habere göre normal şartlarda bu saldırılarda hesaplar kilitleniyordu. Ancak açık sayesinde hesaplar kilitlenmedi ve hackerlar doğru parolaları biraz uğraştıktan sonra bulabildiler. Sonrasında ise iCloud hesaplarına giriş yapan hackerlar ünlülerin fotoğraflarına ulaştı ve bu fotoğrafları tüm dünyayla paylaştılar.

Öte yandan Apple bu olayı soruşturmaya başladı. Konuyla alakalı bir açıklama yapan Apple sözcüsü, kullanıcı gizliliği konusunu çok ciddiye aldıklarını ve bu olayları araştırmaya başladıklarını söyledi. Bakalım bu konuda daha ne gibi gelişmeler yaşanacak?

Ünlülerin Çıplak Fotoğrafları Bu Yüzden Sızdı
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Ünlülerin Çıplak Fotoğrafları Bu Yüzden Sızdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement