Ünlülerin "Uyuşturucu" Davası - Son Dakika
Güncel

Ünlülerin "Uyuşturucu" Davası

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Rıza Kocaoğlu, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de aralarında bulunduğu 53 kişinin "uyuşturucu ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından yargılanmasına başlandı.

05.06.2014 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Rıza Kocaoğlu, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de aralarında bulunduğu 53 kişinin, "uyuşturucu ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 2 ila 38 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 11 tutuklu sanık ile oyuncular Engin Günaydın, Gökçe Özyol, Duygu Yetiş ve Erdem Baş'ın da aralarında bulunduğu 7 tutuksuz sanık katıldı. Kenan İmirzalıoğu'lunun da aralarında bulunduğu diğer sanıkların, yarın devam edecek duruşmaya katılacakları öğrenildi.

Duruşmada mahkeme heyetince sanıklar ve avukatlarına, iddianamedeki suçlar ve suçlamalar okundu. Kimlik tespitlerinin ardından da tutuklu sanıklar savunma yapmaya başladı.

Duruşma, sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

- İddianameden

Dönemin Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince hazırlanan iddianamede, şüpheliler Fırat Dağtaş ve Ahmet Çardak'ın liderliğinde, "İstanbul'da uyuşturucu madde ticareti yaparak ekonomik çıkar sağlamak" isteyen ayrı suç örgütlerinin bulunduğunun tespit edildiği belirtilerek, bu suç örgütlerinin uyuşturucu madde kullanıcısı olan kişilere sokaklarda "torbacılık" yaparak, öncelikli esrar, kokain ve extasy hap şeklinde uyuşturucu madde sattıklarının anlaşıldığı belirtiliyor.

İddianamede, 4 ve 5 Ağustos 2013'te yapılan operasyonlarda, çoğu satışa hazır vaziyette 17 bin extasy hap, 13 kilo 593 gram esrar, 126 gram amfetamin ve 115 kök Hint kenevirinin ele geçirildiği kaydedilirken, şarkıcı Mehmet Erdem'in, Barış Güney, Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak ve Sinem Gürtekin'e karşılıklı olarak, ücret almadan uyuşturucu temin ettiğinin açıkça tespit edildiği öne sürülüyor.

Bir süre tutuklu kalan oyuncu Eray Özbal'ın suç örgütleriyle herhangi bir hiyerarşik veya organik bağının olmadığı, evinin terasında yetiştirdiği esrarı Kenan İmirzalıoğlu, Koray Candemir ve kimliği tespit edilemeyen diğer içici şahıslara para karşılığında sattığı aktarılan iddianamede, Özbal'ın, uyuşturucu alışverişini genellikle evinde gerçekleştirdiği, içicilere deniz manzaralı evinde esrar kullandırttığı ve eski bir sinema oyuncusu olması nedeniyle müşterilerinin de genellikle sinema, dizi sektörünün tanınmış kişileri olduğuna dikkat çekiliyor.

İmirzaloğlu, yer temin etmekle suçlanıyor

Şüphelilerden oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun Rıza Kocaoğlu, Eray Özbal ve Murat Yıldırım'dan temin etttiği esrarı evinde Engin Altan Düzyatan, Murat Yıldırım ve Rıza Kocaoğlu ile kullanarak, bu kişilere esrar kullanılması için yer temin ettiği kaydedilen iddianamede, İmirzalıoğlu'nun ayrıca Engin Altan Düzyatan ve kimliği tespit edilemeyen şahıslara evinde esrar temin ettiği ve gidemediği zaman esrar almaya şoförünü gönderdiği öne sürülüyor.

İddianamede, oyuncu Murat Yıldırım'ın, Sarp Apak ve çevresindeki şahıslardan aldığı esrarı evinde Engin Altan Düzyatan, Şahin Irmak, Rıza Kocaoğlu, Burçin Terzioğlu Yıldırım, Kenan İmirzalıoğlu ve kimliği tespit edilemeyen şahıslara parasız verdiği anlatılarak, şarkıcı Koray Candemir'in de Eray Özbal'dan aldığı esrarı, Duygu Yetiş, Mehmet Cem Karcı ve kimlikleri tespit edilemeyen şahıslara temin ettiği ifade ediliyor.

Oyuncu Engin Günaydın'ın Zeki Yalçın ve Ahmet Sağlam isimli torbacılardan, Mehmet Kaya Hakyemez aracılığıyla uyuşturucu aldığı ileri sürülen iddianamade, Günaydın'ın evinde partiler düzenleyerek, Sarp Apak, Ersin Korkut, İlker Aksum ve kimlikleri tespit edilemeyen kişilere bu uyuşturucuyu temin ettiği, esrardan "senaryo" ve "proje" olarak bahsettiği, esrar içtiğini beyan ettiği ve çevresindekilere parasız şekilde verdiği kaydediliyor.

Tüzünataç, Aksum ve Düzyatan'a takipsizlik

Şüpheliler Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak, Şahin Irmak, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut, Murat Eken, Şahin Irmak, Kağan Razgırat ve Gökçe Özyol ile yönetmen Uluç Bayraktar'a ilişkin suçlamalara da yer verilen iddianamede, teknik takibe alınan oyuncular Berrrak Tüzünataç, Engin Altan Düzyatan, İlker Aksum, Nehir Erdoğan, Bartu Küçükçağlayan, Özge Özpirinççi ve Burçin Terzioğlu'nun da aralarında bulunduğu 95 kişi hakkında takipsizlik kararı verildiği hatırlatılıyor.

İddianamede, çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddia edilen şüpheliler Fırat Dağtaş'ın 9,5 yıl ile 28,5 yıl, Ahmet Çardak'ın 13 yıl ile 38 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istenirken, oyunculardan Hakan Yılmaz'ın, "suç örgütüne yardım etmek" suçu da dahil 7 ila 20 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Ünlülere 6 ila 17 yıl arasında değişen hapis istemi

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Murat Yıldırım, Eray Özbal, Cemil Büyükdöğerli, Duygu Yetiş, Kağan Razgırat, Onur Buldu, Şahin Irmak, Murat Eken ve Erdem Baş, şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir, Barış Güney ve Cihan Güçlü ile yönetmenler Uluç Bayraktar ve Mehmet Can Karcı'nın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 6 ila 17 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, oyuncular Rıza Kocaoğlu ve Vedi İzzi'nin de arasında bulunduğu 4 şüphelinin, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 5 ila 15 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Şüphelilerden polis memuru Fatih Argin'in "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, benzer suçlardan 7 şüphelinin 9,5 ila 27,5 yıl, 3 şüphelinin 8,5 ila 25,5 yıl, 1 şüphelinin 12 ila 35 yıl ve 2 şüphelinin de 11 ila 33 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması öngörülüyor.

Dönemin TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği iddianamede, özel görevli mahkemelerin kapatılması üzerine İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünlülerin 'Uyuşturucu' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement