Yakını Şehidin Tabutunun Üzerindeki Kağıda 'Şehit' Yazdı - Son Dakika
Güncel

Yakını Şehidin Tabutunun Üzerindeki Kağıda 'Şehit' Yazdı

Yakını Şehidin Tabutunun Üzerindeki Kağıda \'Şehit\' Yazdı

Dağlıca'da, şehit düşen Uzman Erbaş Melih Garip Ünsal'ın cenaze tönreninde, bir yakınının tabutun üzerindeki kağıda 'şehit' yazması dikkat çekti.

21.09.2015 18:06  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dağlıca'da 16 askerin şehit düştüğü hain saldırının ardından bölgede başlatılan operasyon sırasında rahatsızlanan ve 14 gün sonra hayatını kaybeden Uzman Erbaş Melih Garip Ünsal için Karşıyaka mezarlığında askerlerin de katıldığı bir tören düzenlendi. Ünsal'ın bir yakınının tabutun üzerindeki kağıda 'şehit' yazması dikkat çekti.

OPERASYONLAR SIRASINDA RAHATSIZLANDI

Hakkari Yüksekova'da görev yapan Uzman Erbaş Melih Galip Ünsal, Dağlıca'da 16 askerin şehit düştüğü hain saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlara katıldı. Operasyon sırasında olumsuz hava şartlarından dolayı rahatsızlanan Ünsal, helikopterle önce Yüksekova'ya oradan da askeri hastaneye sevk edildi.

14 GÜN SÜREN YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

Durumu ağırlaşan uzman erbaş Ünsal, daha sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Galip Ünsal, burada 14 gün verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

CENAZEYE ÇOK SAYIDA ASKERİ YETKİLİ KATILDI

Ünsal için Karşıyaka Mezarlığı'nda askerlerin de katıldığı bir tören düzenlendi. Törende başta Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak olmak üzere Ankara'da görevli general rütbesinde çok sayıda askeri yetkili törende hazır bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törene katılarak aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.

YAKINI KAĞIDIN ÜZERİNE 'ŞEHİT' YAZDI

Uzman Erbaş Melih Garip Ünsal'ın ailesi cenazede güçlükle ayakta durdu. Ünsal'ın bir yakını ise tabutun üzerindeki kağıda 'şehit' yazması dikkat çekti.

Kardeşleri ise Ünsal'ın naaşının başında göğsünden Türk bayrağını çıkararak öptüler.

RESMİ OLARAK ŞEHİT STATÜSÜ VERİLMEDİ

Kılınan cenaze namazının ardından Uzman Erbaş Melih Garip Ünsal'ın Türk bayrağına sarılı naaşı askerler tarafından omuzlara alınarak askeri araca götürüldü. Dağlıca'da çıktığı operasyonda rahatsızlanarak hayatını kaybeden Ünsal için henüz resmi olarak şehit statüsü verilmese de şehit gibi uğurlandı.

Gazetecilerin CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ailenin talebinin sorulması üzerine ise 'izliyorum' yanıtını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yakını Şehidin Tabutunun Üzerindeki Kağıda 'Şehit' Yazdı - Son Dakika


Advertisement