Ünüvar: "Başka Türkiye Yok" - Son Dakika
Yerel

Ünüvar: "Başka Türkiye Yok"

Ünüvar: "Başka Türkiye Yok"

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Her türlü siyasi kaygıyı bir kenara iterek, bu ülkenin varlığını, birliğini, dirliğini korumamız ve kollamamız gerekiyor.

22.10.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Her türlü siyasi kaygıyı bir kenara iterek, bu ülkenin varlığını, birliğini, dirliğini korumamız ve kollamamız gerekiyor. Çünkü başka Türkiye yok" dedi.

Ünüvar, Türkmenler Birliği'nin, Adana Konyalılar Derneği'nin katkılarıyla Hoca Ahmet Yesevi Otağı'nda organize ettiği "Türkmen Pilavı" etkinliğinde, Türkiyenin; tarihi, kültürü, jeostratejisi ve dünya ölçeğindeki yeri itibarıyla çok önemli bir ülke olduğunu belirtti. Bu önemin farkında olanlar olduğu gibi, olmayanların da çoğunlukta olduğunu ifade eden Ünüvar, Türkiye üzerinde hain hesapları olanların, bu ülkenin öneminin bizden daha fazla farkında olduğunu kaydetti.

Ünüvar, bu ülkeyi sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının değil, başı sıkışan her mazlumun, her mağdurun vatan edindiğini, yurt edindiğini dile getirerek, "1945'te Azerbaycanlılar Stalin'in zulmünden kaçarken Türkiye'ye sığındılar. 1989'da Yunanistan'da ve Bulgaristan'da sıkıntıya giren soydaşlarımız Türkiye'ye sığındılar. 1991'de Saddam zulmünden kaçan Iraklılar Türkiye'ye sığındılar. 2012'den itibaren Esad zulmünden kaçanlar Türkiye'ye sığındılar. Yine Irak ve Suriye'de zulümden kaçan Yezidiler Türkiye'ye sığındılar. Peki Türkiye'de bir sıkıntı olsa Allah korusun, bizim sığınacak hangi ülkemiz var? Hiçbir ülkemiz yok. O halde bizim bu ülkeyi korumak, kollamak; her türlü siyasi düşüncenin, her türlü siyasi idealin üzerinde bir amacımız olması lazım. Konu sadece siyasetin konusu değil, konu varlığın, birliğin, dirliğin konusu. Ahmet Yesevi Hazretleri'nin otağının etrafında bir Türkmen pilavının başında nasıl bir araya geldiysek, bizim bu ideal çerçevesinde de bir araya gelmemiz lazım. Her türlü siyasi kaygıyı bir kenara iterek, bu ülkenin varlığını, birliğini, dirliğini korumamız, kollamamız gerekiyor. Bizler Türk'ü Kürt'ü, Alevisi Sünnisi, başı açığı başı kapalısı, Zazası Türkmen'i, aynen bu Türkmen pilavının içerisindeki pirinç gibi, havuç gibi, nohut gibi, yağ gibi, su gibi, tuz gibi beraberiz. Bizler ayrılamayız. Birileri istese de ayrılamayız. Bunları ayırdığınızda nasıl Türkmen pilavı ortada kalmazsa, bizleri birbirimizden ayırdığınız zaman da Türkiye ortada kalmaz. Onun için birilerinin terörü alevlendirerek, ekonomik krizi alevlendirerek, birilerinin aramızdaki küçük ayrılıkları gayrılıkları büyüterek, birbirimizi bölme, birbirimize düşman etme çabalarına karşı lütfen sesimizi yükseltelim. Bu her türlü siyasetin üzerindedir. Bu yapılacaksa, en önemli siyaset budur. Bizler varlığımızla, birliğimizle, dirliğimizle aynen bize karşı mücadele edenlere karşı siper olacağız" diye konuştu.

"Unutmayalım ki başka Türkiye yok" diyen Ünüvar, şöyle devam etti:

"Bizim başımız sıkışsa, başvuracağımız ülke yok. Avrupa bizden daha zengin, ama gönlü fakir. Bizler 2,5 milyon Suriyeli'ye kapımızı açtık, 'sen şu musun, bu musun' demedik. Ama Avrupa sadece 18 bin Suriyeli'ye kapısını açtı. Azıcık Suriyeli Avrupa'ya doğru gitmeye başladı, hemen Avrupa Birliği '1 milyar avro yardım edelim, Suriyeliler sizde kalsın' dediler. Niye siz almıyorsunuz? Çünkü onlarla bizim aramızda çok önemli bir fark var. Bizler merhametliyiz, bizler kadirşinasız. Bizler başı sıkışana kapımızı açıyoruz. Tam 500 yıl önce Yahudiler İspanya'dan sürgüne gönderildiğinde kapısını açan Osmanlı ecdadının torunlarıyız. Biz onlar gibi olamayız. Biz yangın çıktığı zaman kapıyı kapatamayız. Komşumuz kavga ederken kapımızı kapatamayız. Rahat edemeyiz. Bizim inancımız, insanlığımız, Türklüğümüz buna izin vermez. Onun için bu ülkeye sahip çıkmak, ülkeyi büyütmek, korumak zorundayız. Bu ülke zengin olacak, bu ülke büyük olacak. Bu ülke kararını verdiği zaman bütün dünyanın titrediği 'Aman ha Türkler'i kızdırmayalım' dediği noktaya gelecek. Bir ve beraber olalım, birbirimize daha sıkı sarılalım ve Türkiye'yi daha büyük hale getirelim."

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, etkinlikte, kazanda pişirilen Türkmen pilavını dualar eşliğinde karıştırdı ve Birlik Başkanı İsmail Demirdüzen'le birlikte konuklara dağıttı.

"ÇOK ÇALIŞACAĞIZ, KAZANACAĞIZ"

Seçim çalışmaları kapsamında Sarıçam ilçesi Orhangazi ve Akkuyu mahallelerinde sokak toplantıları da gerçekleştiren Ünüvar, 13 yılda yaklaşık 20 bin kilometre duble yol yapan AK Parti'nin, iki türlü yolsuzluğu da bitirdiğini söyledi.

Kalabalığa eski sağlık karnelerini gösteren Ünüvar, "Yolsuzluk bitmese, insanlar bu karnelere mahkumdu. Yüksek ilaç fiyatlarına mahkumdu. Geçmişte, ilacın yüzde 20'sine verdiğiniz parayla şimdi ilacın kendisini alabiliyorsunuz. Vatandaş, 'ben doktora gidip niye yazdırayım' diyor. Çünkü ilaç çok ucuzladı. Bütün bunlar güçlü iktidarla oluyor. Koalisyonla bu hizmetleri yapamazdık. Memleket hizmetinde tek başına iktidar çok önemli. Onun için yeniden karnelere, yeniden yasaklara, yeniden yoksulluğa mahkum olmamak adına bizler buna mecburuz" şeklinde konuştu.

1 Kasım'da tek başına iktidar olma arzusu olan tek partinin AK Parti olduğuna işaret eden Ünüvar, "Ne CHP, ne MHP, ne HDP onların tek başına iktidara gelme, koalisyon kurma ihtimali yok. Hepsini toplasan bir AK Parti ediyor, ama onların da bir araya gelme ihtimali yok. Onlar sadece olumsuzlukta bir araya geliyorlar. Oylarımızı daha güçlü bir şekilde birleştireceğiz. AK Parti'ye gönlü kırgın, bu sefer 'oy kullanmayacağım' diyen arkadaşlarımız varsa onları bulun ve sandığa götürün. Sandığa götürün ki bunlara mahkum olmayalım" dedi.

Hizmetlerin devam etmesi, yeni hizmetlerin alınabilmesi için AK Parti'nin tek başına iktidar olması gerektiğine işaret eden Ünüvar, "Bu aslında vatandaşın kendi geleceğiyle ilgili. Birkaç tane milletvekili eksiğiyle iktidar olamazsa Türkiye'yi bekleyen şey belirsizlik, kaos ve karmaşa. O yüzden çok çalışacağız ve kazanacağız" şeklinde konuştu.

Ünüvar, Sarıçam'ın Çaylı ve Orhangazi mahallelerinde ikamet eden Sevgi Efeler ve Ahmet Kocamaz isimli engelli vatandaşlara, hayırseverlerce temin edilen tekerlekli sandalyelerini teslim etti.

TARSUS DEVLET HASTANESİ İÇİN 3 ÖNEMLİ ADIM

Bu arada, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Mersin'in Tarsus İlçe Teşkilatı'yla birlikte Tarsus Devlet Hastanesi'nde ziyaretlerde bulundu. Polikliniklerde muayene için bekleyen hasta ve hasta yakınlarıyla sohbet eden Ünüvar, hastanenin bazı servislerini gezerek, hastalara "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Ünüvar, burada, hastane yöneticileri ve sağlık personeliyle de bir toplantı yaparak, hastanenin ihtiyaçlarını konuştu.

Ünüvar, toplantıda yaptığı konuşmada, Tarsus'un geçiş güzergahı üzerinde olması nedeniyle ülkenin en önemli şehirlerinden birisi olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Tarsus çok önemsediğimiz bir kent. Her alanda ve tabii ki başta sağlık alanında güçlü olmasını istiyoruz. Bunun için bir yandan yeni bir hastane yapımına hız verdik, 25 Ekim'de ihalesi yapılacak. Diğer yandan mevcut hastanemizin kapasitesini arttırıyoruz. Hastaneye bir anjiografi ünitesi kurulması, hastane acil bölümünün revizyonu ve Çocuk Yenidoğan Ünitesi'nin güçlendirilmesi için Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ile görüştüm. Öncelikli olarak bu üç konuyu hızla hayata geçiriyoruz." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünüvar: 'Başka Türkiye Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement