Ünüvar: "Foterli Gitti, Noterli de Gidecek" - Son Dakika
Yerel

Ünüvar: "Foterli Gitti, Noterli de Gidecek"

Ünüvar: "Foterli Gitti, Noterli de Gidecek"

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, asgari ücretli ve emekliye uçuk vaatlerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, öncelikle SSK genel müdürlüğü yaptığı dönemde Türkiye’nin sırtına yüklediği kamburun hesabını vermesi gerektiğini belirterek, "’Kim ne veriyorsa 5 fazlası’ diyen foterli gitti, noterli de gidecek" dedi.

10.05.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, asgari ücretli ve emekliye uçuk vaatlerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, öncelikle SSK genel müdürlüğü yaptığı dönemde Türkiye'nin sırtına yüklediği kamburun hesabını vermesi gerektiğini belirterek, "'Kim ne veriyorsa 5 fazlası' diyen foterli gitti, noterli de gidecek" dedi.

AK Parti İl Kadın Kolları'nın PTT Evleri Mahellesi'nde düzenlenen açık hava toplantısında konuşan Ünüvar, Türkiye'nin, 2002 yılından 2015 yılına kolay gelmediğini, seçim öncesi kafası karışanların aklını başına alması gerektiğini söyledi.

13 yılda Türkiye'nin 3 kat büyüdüğünü, milli gelirin 230 milyardan 800 milyara çıktığını, kişi başına düşen gelirin 3 bin 500 dolardan 10 bin 500 dolara yükseldiğini kaydeden Ünüvar, "Aslında bunlar AK Parti'ye değil, Türkiye'ye çelme atmak istiyorlar" diye konuştu.

Sadece yurt içinde değil, başka ülkelerdeki insanlara da yardım eli uzattıklarını belirten Ünüvar, Türkiye'nin; Gazze'deki, Filistin'deki, Suriye'deki, Afganistan'daki, dünyadaki ezilen mağdur insanların sesini duyarak, onların duasıyla büyüdüğünü ifade etti.

Sandıktan çıkmak isteyen siyasetçinin, kalbe girmesi, gönüle girmesi gerektiğine işaret eden Ünüvar, "Kalbe giremiyorsan sandıktan çıkamazsın. İki kere iki dört. Onun için çalışacaksın. Onun için aldatmayacaksın. Onun için gayret edeceksin. Onun için sabredeceksin. Onun için tahammül edeceksin" şeklinde konuştu.

Geçmişte AK Parti'ye oy vermiş, bugün kafası karışık olan vatandaşlardan akıllarını başlarına almalarını isteyen Ünüvar, Türkiye'nin AK Parti'den başka umudu olmadığını kaydetti.

Türkiye'nin koalisyonla yönetilemeyeceğini vurgulayan Ünüvar, "AK Parti gittiği zaman siz CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye mi bu ülkeyi teslim edeceksiniz? Bunlar mı koalisyon yapacaklar? Bu zihniyet bu ülkeyi yönetemez. AK Parti Türkiye'nin tek umududur" dedi.

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerine de değinerek, şunları söyledi:

"Onlar zannediyor ki 'asgari ücretliye bin 500 TL vereceğim' deyince verebilecekler, veremezler. Sen bu aklı nerede sakladın. Sen 8 yıl SSK Genel Müdürlüğü yaptın, o zaman verseydin ya. 1 Kasım 2000 tarihli gazetede SSK Genel Müdürü 'zammı verecek olan kaynağını açıklasın' diyor. Bu, Nasreddin Hoca'nın yün eğirme meselesine benziyor. Koyun geçerken yünü çalıya takılacak, ondan sonra onu eğirecek, yün yapacak, sonra satacak, para edecek ve ondan sonra dağıtacak. Devlet yönetmek öyle kolay bir iş değildir. Devleti yönetmek için gece gündüz çalışacaksın."

Merkez Bankası'nda biriken 135-140 milyar dolarlık dövize güvenip de "Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğim. Ben kaynağını bulurum" diyerek kafa karıştıranlara itibar edilmemesini isteyen Ünüvar, şöyle devam etti:

"Onlar önce geçmişte bu ülkenin sırtına yükledikleri yükü ortadan kaldırsınlar. Kılıçdaroğlu, önce 1992'de bu ülkenin sırtına yüklediği SSK kamburunun bedelini ödesin. Önce öde, sonra oturalım, konuşalım. O zaman biliyorsunuz; Süleyman Demirel demişti ya 'kim ne veriyorsa 5 lira fazlası' diye. Hatırlıyor musunuz? Ne oldu? Ülke düzlüğe mi çıktı? Ülkenin üzerine kambur üzerine kambur bindi. O foterliydi. Bu da noterli. Foterli gitti, noterli de gidecek. Kılıçdaroğlu diyor ki; bana güvenmeyin, bak noterden tasdik ettik. Bizim için notere falan gerek yok. Milletimizin gözüne bakarız, milletimiz bize inanır. Biz de milletimize inanırız. Şimdi Genç Parti misali vaat üstüne vaat veriyor. Yakında lahmacunla ayran da dağıtabilir. Lahmacun dağıtırsa yiyin, ayranı için, ama oyu götürüp, AK Parti'ye verin. AK Parti aydınlık demektir."

Gece gündüz demeden mahalle mahalle, köy köy gezen AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Çamlıbel Mahallesi'nde Elazığlılar'la bir araya geldi. Kilisliler Derneği ve Gaziantepliler Derneği'ni de ziyaret eden Ünüvar, AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş'la birlikte Ziyapaşa, Atatürk ve Gazipaşa bulvarlarında esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ünüvar, ayrıca, misafir olduğu Çukurova ilçesine bağlı Dörtler köyünde, vatandaşların dertlerini dinledi, 7 Haziran seçimleri için destek istedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünüvar: 'Foterli Gitti, Noterli de Gidecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement