Ünye Belediyesi Müze Evi'ne Ziyaretçi İlgisi - Son Dakika
Yerel

Ünye Belediyesi Müze Evi'ne Ziyaretçi İlgisi

Ünye Belediyesi Müze Evi'ni 2015 yılında 8 bin 574 turist ziyaret etti.

03.01.2016 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Belediyesi Müze Evi'ni 2015 yılında 8 bin 574 turist ziyaret etti.

Ünye Belediyesi Müze Evi Müdürü Ali Rıza Nal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılında Ünye Müze Evi'ni şehir dışından ziyaret eden turist sayısının bir önceki yıla göre arttığını, şehir içinden ziyaret için gelen turist sayısının ise düştüğünü söyledi.

Müze Evi'ne her geçen yıl ilginin arttığına dikkat çeken Nal, "Müze Evi'ni 2014 yılında 8 bin 905 şehir içi, 991 şehir dışından olmak üzere toplam 9 bin 896 turist ziyaret etti. 2015 yılında ise şehir içi turist sayısı düşerek 6 bin 337, şehir dışından gelen turist sayısı iki katı artarak 2 bin 237 olmak üzere 8 bin 574 oldu. Ünye'de şehir içinden gelen turist sayısının düşmesinin nedeni, ilçe halkının çoğunun Müze Evi'ni gezmesi oldu. Şehir dışından gelen turist sayısında ise bir önceki yıla göre büyük artış oldu" dedi.

Nal, Ünye Belediyesi Müze Evi'nde ilçenin tarihindeki kültürel değerlerin sergilendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Müze Evi'nde 783 kayıtlı eser bulunuyor. Bunların içerisinde en eskisi, günümüzden 10 bin yıl önceye ait olan Deniz Kestanesi fosilleri, yaklaşık 2 bin 500 yıllık amfora. Atatürk'ün Ünyeli Hasan Civanbay'a hediye ettiği silah ve madalyalar, Birinci Balkan Harbi'nde Ünyeli bir askerin babasına yazdığı ve Ünye'de bir evin tuğlasında saklı kalan asker mektubu. Ünye Belediyesi Müze Evi olarak kullanılan evin son sahibi olan Ali Rıza ve Meliha Vural'a ait eserler ve fotoğraflar evin en çok ilgi çeken eserleri arasında yer alıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye Belediyesi Müze Evi'ne Ziyaretçi İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement