Ünye Belediyesi'nin 40 Yıllık Arşivi Dijital Ortamda - Son Dakika
Yerel

Ünye Belediyesi'nin 40 Yıllık Arşivi Dijital Ortamda

Ünye Belediyesi\'nin 40 Yıllık Arşivi Dijital Ortamda

Ünye Belediyesi arşiv çalışmalarından bölgede yine ilklere imza attı.

12.10.2016 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Belediyesi arşiv çalışmalarından bölgede yine ilklere imza attı. Ünye Belediyesi yaklaşık 40 yıllık arşivini dijital ortama aktardı.

Temmuz 2015 yılında başlatılan çalışmalar neticesinde Ünye Belediyesi'nin arşivi modern bir hale getirildi. Daha önce tamamen teknolojiden uzak eski usül tasnif şeklinde son derece sağlıksız bir ortamda saklanan evraklar. Ünye Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü'nce tamamen taranarak dijital ortama aktarıldı.

Yaklaşık 1 yıl süren hummalı çalışmalar sonucu Ünye Belediyesi'nin yaklaşık 40 yıllık arşivi koruma altına alınmış oldu. Bilgi İşlem Müdürlüğü 3.5 milyonu aşkın A3 ve A4 evrakı yeniden tarayarak ve tasnifleyerek hem dijital ortama aktardı, hem de mevcut arşivi en son teknoloji dolaplarda saklamaya başladı.

Tekkiraz'da bulunan arşiv merkezinde kurulan yeni arşiv biriminde evrakların saklandığı dolaplar ve ortam 24 saat güvenlik kameraları ile kontrol edilmenin yanında, yine 24 saat ısı, nem takip ve yangın sistemleri ile kontrol altında tutuluyor. Arşivleme aynı zamanda Devlet Arşivleri standart dosya planlarına uygun olarak ve TSE 13298 standartlarında yapıldı.

Ünye Belediyesi dijital arşiv ve son teknoloji evrak saklama sistemi ile Ordu'da ilk belediye olma özelliği taşıyor. Ünye Belediyesi bu kapsamda yine e-belediye uygulamasına ilk belediye olarak da çevre belediyelere örnek bir belediyecilik çalışmasına imza atmıştı.

Uygulama sayesinde geriye dönük evraklara dakikalar içerisinde ulaşılmış oluyor. Böylece zamandan da büyük ölçüde tasarruf sağlanarak vatandaşlara hizmetin en hızlı şekilde ulaştırılması sağlanmış oluyor. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye Belediyesi'nin 40 Yıllık Arşivi Dijital Ortamda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement