Ünye'de 2 Ayda 300 Cami Temizlendi - Son Dakika
Yerel

Ünye'de 2 Ayda 300 Cami Temizlendi

Ünye\'de 2 Ayda 300 Cami Temizlendi

Ünye Belediyesi tarafından, camilerin temizlenmesi için oluşturulan 10 kişilik ekibin 2 ayda 300 camiyi temizlediği belirtildi.

07.01.2016 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Belediyesi tarafından, camilerin temizlenmesi için oluşturulan 10 kişilik ekibin 2 ayda 300 camiyi temizlediği belirtildi.

Ünye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı kurulan 10 kişilik cami temizlik ekibi, her gün iki grup halinde camileri temizliyor. Camilerde temizlik uygulamasının başladığı 2015 Kasım ayından bu yana, 85 mahallede 300 caminin temizlendiği belirtildi.

Temizlik için gelen talepleri sıraya koyan ekipler, her gün farklı camilere giderek, camilerin çevre temizliğinin yanı sıra halı, kapı, cam, ahşap, minber, kitaplık gibi bölümlerinin de temizliğini gerçekleştiriyor. Her camide en az üç saat boyunca temizlik yapan ekipler, bu şekilde günde en az beş camiyi temizliyor. Ünye genelinde bulunan camilerin tamamında devam eden uygulama periyodik olarak tekrarlanıyor.

ÇAMYAR: "SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ"

Uygulama ile vatandaşların ibadetlerini daha temiz bir ortamda yapmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği sadece yolları, sokakları, caddeleri park ve bahçelerimizi değil, 'temizlik imandan gelir' düsturu ile vatandaşlarımız tarafından yoğun olarak kullanılan camilerimizi de temiz tutmamız gerektiğini düşünerek bu uygulamayı başlattık. Şu ana kadar vatandaşlarımızdan gelen teşekkürler bizleri fazlasıyla memnun etti. Uygulamamız periyodik olarak düzenli bir şekilde devam edecektir" dedi.

Uygulamadan son derece memnun olan vatandaşlar ise daha önce böyle bir uygulamanın olmadığını, bu tür hizmetlerin devam etmesi gerektiğini belirttiler. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye'de 2 Ayda 300 Cami Temizlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement