Ünye'de 2 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Ünye'de 2 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Ünye Belediyesi ve Ünye Fahri Çalışanlar Derneğince bu yıl 15'incisi düzenlenen Aşure Şöleni'nde 2 bin kişiye aşure ikram edildi.

25.10.2015 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Belediyesi ve Ünye Fahri Çalışanlar Derneğince bu yıl 15'incisi düzenlenen Aşure Şöleni'nde 2 bin kişiye aşure ikram edildi.

Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen şölende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, aşure gününün duaların kabul edildiği, kurtuluş kapılarının açıldığı gün olduğunu belirtti.

Aşure gününün iyilik yapma, paylaşma, birlik ve beraberlik içerisinde refaha erme günü olduğunu dile getiren Çamyar, "Aşure günü Allah'ın ihsanının bol olduğu, sonsuz ikramına kavuşma günüdür. Rabbimden bu mübarek ayın Müslümanların birliğine, beraberliğine, dayanışmasına vesile olmasını, aşure gününün günahlardan kurtuluşa erdiğiniz ve dualarınızın kabul olduğu bir gün olmasını diliyorum" diye konuştu.

Dernek Başkanı Fahrullah Beyzade ise amaçlarının insanlar arasındaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek olduğunu söyledi.

Ünye'de aşure şöleni geleneğini 15 yıldır sürdürdüklerini belirten Beyzade, "Kültürümüzü ve geleneğimizi yaşatmak istiyoruz. Bugünün anlamına uygun olarak da aşure ikramı yaptık. İnsanlarımıza bu güzelliği yaşatmak, birlik ve beraberlik köprüsü oluşturmak istedik. Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda 15 yıldır ikram yaptığımız çalışmada, geçen yıl ilk kez vatandaşların ayağına kadar aşure götürdük" dedi.

Uzun kuyrukların oluştuğu şölende, 2 bin kişiye aşure ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye'de 2 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement