Ünye'de Bir Grup Genç Sahipsiz Hayvanlar İçin Toplandı - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Bir Grup Genç Sahipsiz Hayvanlar İçin Toplandı

Ünye'de bir sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla toplanan bir grup genç, Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Sokak Hayvanları Barındırma ve Bakım Merkezini ziyaret ederek sahipsiz hayvanları sütle besledi.

18.02.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye'de bir sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla toplanan bir grup genç, Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Sokak Hayvanları Barındırma ve Bakım Merkezini ziyaret ederek sahipsiz hayvanları sütle besledi.

Sosyal paylaşım sitesindeki grubun kurucusu Yakup Kalyoncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada hayvan severler olarak kırsal alanda ve sokaktaki hayvanlara sahip çıkılması amacıyla bulundukları girişimde çok sayıda duyarlı hayvansevere ulaştıklarını söyledi.

Amaçlarının sokak hayvanlarına karşı duyarlılığın artırılması olduğuna işaret eden Kalyoncu "Sosyal paylaşım sitesindeki grubumuz 1,5 aylık kısa bir sürede bin 500 takipçiye ulaştı. Hayvan Bakım Merkezi'ndeki hayvanlarımıza ayda bir defa süt ve mama götürmek üzere her ayın ilk pazarını 'beslenme günü' ilan ettik. Bu noktada bizlere destek veren esnafa, vatandaşlara ve hayvanseverlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Sokak hayvanlarının sahiplenilme ihtiyacının olduğunu vurgulayan Kalyoncu, şöyle devam etti:

"Köpek başta olmak üzere hayvan bakmak çok zor iştir, bu canlılar sizin çocuğunuz gibidir. Bakabileceksen sahiplen. En önemli parolamız 'satın alma, sahiplen'. Gelsinler barınaklarımızı görsünler, yavrularımızı görsünler, biz onlara her şekilde yardımcı oluyoruz. Barınağımıza gelen hayvanları biz bir şekilde sahipleniyoruz ama önemli olan dışarıda sokakta kalmış hayvanlarımız. Bu soğuk havalarda onlarla ilgilenmek, evlerimizin önüne bir kap mama, bayat ekmek, su koymak çok zor olmasa gerek. Sokak hayvanlarına karşı herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye'de Bir Grup Genç Sahipsiz Hayvanlar İçin Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement