Ünye'de Çanakkale Ruhu - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Çanakkale Ruhu

Ünye\'de Çanakkale Ruhu

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon ile Çanakkale’ye giden şehit ve gazi aileleri, iki günlük gezinin ardından Ünye’ye döndü.

21.03.2016 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon ile Çanakkale'ye giden şehit ve gazi aileleri, iki günlük gezinin ardından Ünye'ye döndü. Gezi kafilesini Cumhuriyet Meydanı'nda Belediye Başkanı Ahmet Çamyar karşıladı.

Ünye Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısı ile Şehit ve Gazi aileleri için Çanakkale'ye ücretsiz gezi düzenledi. Çanakkale'nin tarihi güzelliklerini ve şehitliklerini gezerek tarihi ruhu yaşayan gazi ve şehit ailelerinin tüm ihtiyaçları Ünye Belediyesi tarafından karşılandı.

TARİHİN YAZILDIĞI MEKANLAR ZİYARET EDİLDİ

12 şehit ailesi ve 33 gazi ile ailelerinin katıldığı gezide Akbaş Şehitliği, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahin Dere Şehitliği, Çanakkale Anıtı, 26. Alay Yahya Çavuş Anıtı, Sargı Yeri Şehitliği, Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, Conkbayırı ve Kilitbahir Kalesi gibi tarihi atmosfere sahip yerler ziyaret edildi.Vatan uğruna can veren şehitlerin kahramanlık hikayelerini dinleyen Şehit ve Gazi aileleri, duygu dolu anlar yaşadı.

"ÇANAKKALE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR YER"

İki gün süren gezinin ardından tekrar Ünye'ye dönen kafileyi Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda Belediye Başkanı Ahmet Çamyar karşıladı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, şehit ve gazi ailelerine Çanakkale ruhunu yerinde yaşatmak amacıyla gezi düzenlediklerini belirterek," Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünde şehit yakınlarımızı gazilerimizi ve ailelerini tarihin yazıldığı toprakları görsünler o duyguyu yaşasınlar diye bir gezi programı düzenledik. Çanakkale bizim için önemli bir yer. Orada destan yazan aziz şehitlerimiz yatıyor. Vatanı, milleti, inancı ve onuru için yaşamlarını feda eden ve kanlarıyla suladıkları Çanakkale'yi geçilmez ilan eden şehitlerimize bizlerden selam götürdüler. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz geziden oldukça memnun döndüler, onlar için de büyük bir moral ve motivasyon oldu" dedi.

"KİMSE HUZURUMUZU BOZAMAYACAK"

Son dönemde yaşanan terör olaylarına da değinen Başkan Çamyar, " Türkiye'miz son dönemlerde yaşanan terör olaylarından sonra kritik bir dönemden geçiyor. Ankara ve İstanbul'daki olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilerken bir kez daha terörü lanetliyorum. Terörün, huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin huzurunu ve kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

Çanakkale gezisinin çok verimli geçtiğini belirten Şehit ve Gazi aileleri ise Çanakkale ruhunu bir nebze de olsa yaşama fırsatı bulduklarından dolayı Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'a teşekkür ettiler. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye'de Çanakkale Ruhu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement