Ünye'de "Engelleri Aşalım Bir Kalpte Buluşalım" Projesi - Son Dakika
Yerel

Ünye'de "Engelleri Aşalım Bir Kalpte Buluşalım" Projesi

Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi ve Ünye Fehmi Cerrahoğlu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği "Engelleri Aşalım Bir Kalpte Buluşalım" Projesi düzenlenen programla tanıtıldı.

29.04.2014 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi ve Ünye Fehmi Cerrahoğlu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği "Engelleri Aşalım Bir Kalpte Buluşalım" Projesi düzenlenen programla tanıtıldı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda düzenlenen tanıtım programında konuşan Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Temiz, Ordu Valiliği Benchmarking Projesi kapsamında Fehmi Cerrahoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu ile birlikte hazırladıkları proje için 7 aydır çalışma yürüttüklerini söyledi.

Temiz, projenin amacının engelli bireylerin toplumsal hayat içerisinde "ben de varım" diyebilmelerini sağlamak, toplumda engelli bireylere yönelik farkındalık ve hassasiyet gelişmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Engellilerin sosyal yaşam içerisinde yer almalarının her kesimden gönüllülerin desteğiyle mümkün olabileceğini ifade eden Ünye Fehmi Cerrahoğlu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Keleş ise şunları kaydetti:

" Türkiye'de nüfusun yüzde 12'si engellilerden oluşmaktadır. Sokakların, iş yerlerinin, buna benzer yaşam alanlarının engellilerin ihtiyaçlarına cevap vermekten yoksun tasarlanması engellilerin sosyal hayat içerisinde yeteri kadar yer alamamalarına neden olmaktadır. Yaşam sürecimiz içerisinde hayatımızı nasıl sürdüreceğimizi hiçbirimiz bilemeyiz. Üzülüp acımayı bir kenara bırakıp neler yapılabilir, engelliyle toplumun bağlarını nasıl kurabiliriz düşüncesinden yola çıkarak 'Engelleri Aşalım Bir Kalpte Buluşalım' Projemizle hem engellilerin, hem de ailelerinin sosyal yaşam içerisinde daha fazla yer almaları noktasında onları cesaretlendirelim istedik."

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamya ise Ünye Belediyesi olarak bu projeye maddi ve manevi her türlü desteği vereceklerini vurguladı.

Çamyar, "Bu sosyal proje, engelleri aşmak, toplumsal farkındalık yaratmak, uzanan eli tutmak, sırtımızı birbirimize dayamak, bu kavramları içselleştirebiliyorsak hayat bizim için farklı bir anlam ifade edecektir. Umarım Ünye bu projeyle farkındalık oluşturabilir" dedi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye'de 'Engelleri Aşalım Bir Kalpte Buluşalım' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement