Ünye'de Fındık Üreticisine ÇKS Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Fındık Üreticisine ÇKS Uyarısı

Ünye\'de Fındık Üreticisine ÇKS Uyarısı

Ordu Ünye Ziraat Odası Başkanlığı, 30 Mayıs tarihinde sona erecek Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvuru için fındık üreticisini uyardı.

02.04.2014 16:08  Güncelleme: 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Ziraat Odası Başkanlığı, 30 Mayıs tarihinde sona erecek Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuru için fındık üreticisini uyardı.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, ÇKS başvurularının 30 Mayıs 2014 tarihinde sona ermesi durumunu hatırlattı.

2014 yılı üretim sezonunda ÇKS'ye başvurarak tarımsal destekleme ödemelerinden yararlanan üreticilerin 30 Mayıs 2014 tarihi mesai bitimine kadar başvuruları yapması gerektiğini belirten Sarıkahraman, "Üreticilerin alan bazlı, mazot ve gübre desteği evraklarını bizden bir an önce almaları gerekmekte. Burada 2 ay gibi bir zamanımız var. Üreticilerimiz ÇKS güncellemeleri ve başvuruları için bu zamanı iyi değerlendirmeli." dedi.

Karadeniz Bölgesi'nde mart ayı sonunda yağan kar sonrası oluşan don nedeniyle fındık ürününün zarar gördüğüne dikkat çeken Sarıkahraman, şunları kaydetti:

"Don afeti nedeniyle fındık üründen mağdur olma ihtimali olan üreticimizin, bir de ÇKS tarihini kaçırarak zarara uğramaması için çağrı yapıyoruz. Üreticilerimiz bu çağrıya kulak versin. İlçemizin Ağudere Mahallesi'nde bir fındık bahçesinden ziraat odamıza getirilen bir fındık dalı parçası var. Bu getirilen dal üzerinde zarar görmemiş bir tane çotanak yok, birkaç gün içinde bu çotanaklar dökülecek. Hasar tespit çalışmaları Altınordu ilçemizde başlamış. Ziraat Odaları olarak umut ediyoruz ki bölgemizde hasar bu dalda gördüğümüz şekliyle olmasın." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye'de Fındık Üreticisine ÇKS Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement