Ünye'de Öğrenciler Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Öğrenciler Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

Ünye\'de Öğrenciler Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

Çocuklarda çevre bilincinin artması ve çevre konusunda daha bilinçli bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan Ünye Belediyesi, organize ettiği tiyatro oyunu ile hem eğlendiriyor hem de eğitiyor.

16.12.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuklarda çevre bilincinin artması ve çevre konusunda daha bilinçli bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan Ünye Belediyesi, organize ettiği tiyatro oyunu ile hem eğlendiriyor hem de eğitiyor.

Ünye Belediyesi, çevre temizliği ve geri dönüşüm konularında daha duyarlı ve bilinçli nesiller yetiştirmeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda yeni bir uygulama başlatan Ünye Belediyesi, Ünye Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen "İbiş Mikroba Karşı" adlı çocuk oyununu ilköğretim okullarında öğrencilerle buluşturuyor. Yarım saat süren oyunda, çevre temizliği, geri dönüşüm ve temizlik kuralları gibi kavramlar eğlenceli bir şekilde işlenerek öğrencilerin küçük yaşlarda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Anafarta İlköğretim Okulu'nda sahnelenen oyununun ilk gösterimini öğrenciler ile birlikte seyretti. Oyun sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Çamyar, çocukların ilgisini daha fazla çekmek için tiyatro aracılığı ile çocuklara çevre bilincini aşılamayı ve daha bilinçli nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Başkan Çamyar yaptığı açıklamada, "Amacımız, çocuklarda ve gençlerde çevre bilincini oluşturmak ve kirletmemeyi öğretmektir. Sağlıklı yaşamın sürdürülebilmesi ancak sağlıklı bir çevreyle olur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin daha bilinçli bir nesil olması için gayret ediyoruz. Bu tür eğitici tiyatro oyunları sayesinde de öğrencilerimizin öğrendikleri bilgiler pekişmiş oluyor. Yani öğrencilerimiz hem eğleniyor hem de öğreniyor" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye'de Öğrenciler Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement