Ünye'de Organik ve İyi Tarıma Devlet Desteği - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Organik ve İyi Tarıma Devlet Desteği

Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen, devlet tarafından organik ve iyi tarım uygulamalarına yapılan destekten Ünyeli 14 üreticinin yararlandığını belirtti.

09.10.2015 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen, devlet tarafından organik ve iyi tarım uygulamalarına yapılan destekten Ünyeli 14 üreticinin yararlandığını belirtti.

Esen, yaptığı açıklamada, iyi tarım uygulamalarının insan, çevre ve hayvan sağlığına zarar vermeyen tarımsal bir üretim modeli olduğunu söyledi.

İlçede, 2014 yılında 10 üreticinin 382 dönüm alanda iyi tarım uygulaması gerçekleştirdiğini anlatan Esen, "Yapılan bu iyi tarım uygulamalarına devlet desteği sağlanmakta olup, iyi tarım uygulamaları yapan bu üreticilerimize toplam 19 bin 129 lira devlet desteği sağlanmıştır. Bu 10 üreticimiz ilçemizde ilk defa iyi tarım uygulamaları sertifikası alan üreticilerimizdir" diye konuştu.

Esen, iyi tarım uygulaması yapacak olan üretici sayısının 2015 yılında 10'dan 25'e yükseldiğini dile getirdi.

Organik Tarım Uygulamaları desteğinden ise ilçede 4 üreticinin yararlandığını belirten Esen, "Organik tarım, ekolojik dengenin korunması, organik tarım üretiminin düzenlenmesi, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla devletimiz organik fındık üretimine destek sağlamaktadır. Bu kapsamda 2014 yılında Ünye'de toplam 316 dönüm alanda organik tarım yapan 4 üreticiye toplam 22 bin 156 lira ödeme yapmıştır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye'de Organik ve İyi Tarıma Devlet Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement