Ünye'de Sandık Kurulu Görevlileri Eğitimi Kursu Açılacak - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Sandık Kurulu Görevlileri Eğitimi Kursu Açılacak

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce seçimde görev alacaklar için sandık kurulu görevlileri eğitimi kursu açılacak.

17.04.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce seçimde görev alacaklar için sandık kurulu görevlileri eğitimi kursu açılacak.

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Yüksek Seçim Kurulu arasındaki protokol çerçevesinde İlçe Seçim Kurulu işbirliğiyle kurs açacaklarını söyledi.

Kursa, sandık kurulunda görev almak isteyenlerin müracaat etmesi gerektiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kursumuza katılmak isteyen vatandaşlarımızın kayıtlarını alıyoruz. Mayısta başlayacak kurslarımızda kursiyerlerimiz 8 saatlik eğitim alacak. Bu 8 saatlik kursu bitirenlere sertifikaları verilecek. Kursu seçim müdürleri, hakimler ve zabıt katipleri verebiliyor. Bu isimler de İlçe Seçim Kurulu tarafından müdürlüğümüze verildi. Şu anda bu kurs için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Kayıt almaya başladıktan kısa süre içinde yaklaşık 400 kişi kursa katılmak için kayıt yaptırdı."

Erdoğan, 7 Haziran genel seçimlerinden sonraki seçimlerde sandık kurulunda görev yapmak isteyenlerden bu belgenin isteneceğini, belgesi olmayan kişilerin sandık kurulunda görev yapamayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye'de Sandık Kurulu Görevlileri Eğitimi Kursu Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement