Ünye'de Ticaret Meslek Lisesi'nden Özgür Sınıf' Projesi - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Ticaret Meslek Lisesi'nden Özgür Sınıf' Projesi

Proje kapsamında öğrencilerin isteklerine göre sınıfları yeniden düzenlendi.

16.04.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi, öğretmen ve öğrencilerin derse olan ilgisini artırmak için "Başarıya Açılan Kapı: Özgür Sınıf" Projesi'ni hayata geçirdi.

Okul Müdürü Mustafa Temiz, Vali Kenan Çiftçi'nin öncülüğünde başlatılan Bencmarking Projesi kapsamında "Başarıya Açılan Kapı: Özgür Sınıf" Projesi'ni hayata geçirdiklerini söyledi.

Proje kapsamında öğrencilerin istek, estetik, anlayış ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak sınıfın yeniden düzenlendiğini belirten Temiz, "Yarı yıl tatilinde pilot olarak seçilen 11/C sınıfı öğrencilerinin isteğine göre sınıfı yeniden düzenlendik. Öğrencilerin ilk dönem ve ikinci dönem karne notlarının karşılaştırılması yapılarak projenin sonucu tespit edilecek" dedi.

Temiz, "Projeyle amacımız ilk öğretimden yüksek öğretime kadar ülkemizin her yerinde karşılaştığımız, ruhu olmayan, öğrencilerine ve eğitmenlerine pozitif enerji vermekten uzak, öğrenci ve öğretmenin işini bitirdikten sonra derhal çıkmak istediği mekanlar haline gelen adına genel olarak 'sınıf' denilen eğitim ortamlarının o ortamı kullanan kişiler tarafından istek, estetik anlayış ve ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmesi" dedi.

Günümüz klasik sınıf anlayışının yalnızca sınıf içerisinde bir şeyler anlatmaya ve dinletmeye mahsus olacak şekilde asgari malzeme ile dizayn edildiğine işaret eden Temiz, şöyle devam etti:

"Mekanları kullananların mekan içerisinde psikolojik olarak ne hissettikleri, aidiyet duygusu geliştirip geliştirmedikleri, kendi estetik algılarına göre değişiklik yapmak isteyip istemedikleri dikkate alınmamıştır. Bu yüzden ülkemiz genelinde eğitim ortamlarının büyük kısmı öğrenciler tarafından sahiplenilmemiş sınıflar kirli bırakılmış, sıralar çizilmiş, duvarlarına ve birçok eşyasına maalesef zarar verilmiştir. Ancak uyguladığımız bu proje ile okulumuzun en zayıf sınıfı teneffüs aralarında bile burada harıl harıl ders çalışıyor, projenin amacına ulaştığını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor."

Temiz, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir'in okullarını ziyaret ederek projeye ilişkin bilgi aldığını, Ordu Valisi Kenan Çiftçi'nin de ilerleyen dönemde okulu ziyaret edeceğini sözlerine ekledi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye'de Ticaret Meslek Lisesi'nden Özgür Sınıf' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement