Ünye'de Unesco Logolu Müze - Son Dakika
Güncel

Ünye'de Unesco Logolu Müze

Ünye\'de Unesco Logolu Müze

Ünye kent müzesinin, yaşayan kültürel miras müzesi haline getirilerek, UNESCO logolu müze olduğu bildirildi.

29.09.2016 21:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye kent müzesinin, yaşayan kültürel miras müzesi haline getirilerek, UNESCO logolu müze olduğu bildirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ünye yaşayan kültürel miras müzesinin UNESCO logosu aldığını söyledi.

Çamyar, belediye olarak yaptıkları başvuruyu inceleyen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Türkiye Milli Komitesi, yapılan incelemeleri doğrultusunda Ünye yaşayan kültürel miras müzesinin UNESCO logosunu kullanması yönünde karar aldığını belirterek, yaşayan kültürel miras müzesi Türkiye'de 3 tane var ancak bu logoyu kullanan ilk ve tek müze olacaklarını kaydetti.

Ünye'nin, tarihine ve kültürüne sahip çıkmaya devam edeceğini vurgulayan Çamyar, şöyle konuştu:

Hem somut olan kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz, hem somut olmayan kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz. Somut olmayan kültürel miraslarımızın korunması, yaşatılması ve geleceğe aktırılması amacıyla bir süre önce Ünye belediyesi tarafından yaşayan kültürel miras müzesi haline getirilen Ünye Kent Müzesi,bu konseptiyle Karadeniz bölgesinde tek, Türkiye'de ise 3'ncü müze olmuştu. Somut olmayan kültürel mirasların korunmasına ve yaşatılmasına ayrı bir önem gösteren UNESCO logosu artık Ünye yaşayan kültürel miras müzesi tabelasında resmi olarak kullanılacak."

Çamyar, somut olmayan kültürel miraslarla ilgili belediyenin yapacağı etkinliklerde UNESCO'dan destek alınabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünye'de Unesco Logolu Müze - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement