Ünye'nin İlk Çalıştay Raporu Hazır - Son Dakika
Yerel

Ünye'nin İlk Çalıştay Raporu Hazır

Ünye\'nin İlk Çalıştay Raporu Hazır

Ünye Belediyesi Stratejik Planlama Müdürlüğü, ilk çalıştay raporunu sundu.

09.08.2014 10:44  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Belediyesi Stratejik Planlama Müdürlüğü, ilk çalıştay raporunu sundu.

Ünye'nin gelecekte nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiğine dair önemli ipuçlarının yer aldığı raporda en dikkat çekici konu Ünye'nin Turizm'le marka kent olabileceği.

Stratejik Planlama Müdürlüğü, ilk çalıştay raporunu Belediye Başkanı Av. Ahmet Çamyar'a sundu. Raporu değerlendiren Çamyar, "Çalıştay raporu, şehrimize özgü, şehrimize uyumlu, gerçeklere uyan tarzda, kent kimliğimizden, marka değerlerimize, başlıca simgelerimizden, coğrafi özelliklerimize, şehrimizin güçlü yönlerinden, zayıf yönlerine, fırsatlarımıza, tehditlere, avantaj ve dezavantajlarımıza, eğitimden tarıma, turizmden sanayiye her yönü ile bir çalışma" dedi.

Çamyar yaptığı açıklamada, "Çağın bu yönetim şeklinde, stratejik yönetime ve onun uygulaması olan stratejik plana geçmek durumundaydık. Çağın gelişmeleri bu gerekliliği önümüze getirmektedir" ifadelerini kullandı.

Başkan Çamyar şöyle devam etti: "Stratejik planlama yerel yönetimlerin geleceğini planlayan, daha hızlı kalkınmasına, kaynak ve potansiyelin daha verimli kullanılmasına katkılar sağlar. Ünye Belediyesi olarak göreve gelişimizden hemen sonra stratejik planlama müdürlüğümüzü kurarak, stratejik plan çalıştaylarına başladık. Çalıştay raporumuz şehrimize özgü, şehrimize uyumlu, gerçeklere uyan tarzda hazırlayarak, bu raporda kent kimliğimizden, marka değerlerimize, başlıca simgelerimizden, coğrafi özelliklerimize, şehrimizin güçlü yönlerinden, zayıf yönlerine, fırsatlarımıza, tehditlere, avantaj ve dezavantajlarımıza, eğitimden tarıma, turizmden sanayiye her yönü ile bir çalışma yaptık. 2023 vizyonumuzu belirlemek için en başta söylemiş olduğum gibi her yaştan ve eğitim düzeyinden, farklı inanç ve algıya sahip vatandaşlarımızla şehrimizi anlatan 20 maddelik anketler yaparak, ortak akıl çalıştayını hazırladık."

Raporda öne çıkan maddeleri de açıklayan Çamyar sözlerini şöyle tamamladı: "Vatandaşlarımızla yaptığımız anketlerden bazı sonuçlarda, örneğin 'Ünyemizi diğer ilçelerden ayıran özellik nedir?' diye sorduğumuzda yüzde 46 doğa, 'Ünye'de tehdit unsurları nedir?' diye sorduğumuzda yüzde 56 çarpık kentleşme, 'Ünye'yi temsil eden renk nedir?' diye sorduğumuzda yüzde 66 yeşil, 'Ünye nasıl marka kent olabilir?' diye sorduğumuzda yüzde 49 turizm, 'Ünye markasına hangileri katkı sağlar?' diye sorduğumuzda yüzde 39 siyasetçiler cevaplarını aldık. Şehrimizin insanlarıyla istişareler yapıp, geleceğe yön vermek adına yapmış olduğumuz bu çalışmaların yine şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlar getirmesini diliyorum." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye'nin İlk Çalıştay Raporu Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement