Ünyeli Dolmuşçular, Özgecan Vahşetine Sessiz Kalmadı - Son Dakika
Yerel

Ünyeli Dolmuşçular, Özgecan Vahşetine Sessiz Kalmadı

Ünyeli Dolmuşçular, Özgecan Vahşetine Sessiz Kalmadı

Ünye’de faaliyet yürüten Yeşil Hat Dolmuş şoförleri, “Yolcumuz bizim namusumuzdur, Özgecan cinayetini kınıyoruz” yazılı pankart astı.

20.02.2015 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye'de faaliyet yürüten Yeşil Hat Dolmuş şoförleri, "Yolcumuz bizim namusumuzdur, Özgecan cinayetini kınıyoruz" yazılı pankart astı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Arslan için Ünye Yeşil Hat Dolmuş şoförleri de duyarlılık gösteriyor. Kendi meslektaşlarının böyle bir olaya karışmasından derin üzüntü duyduklarını belirten Yeşil Hat Dolmuş Durağı İkinci Başkanı Ömer Alparslan, araçlarına astıkları pankartlarla tepkilerini dile getiriyor.

Yeşil Hat Dolmuş Durağı İkinci Başkanı Ömer Alparslan, Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Arslan için hem bir baba olarak hem de bir meslektaşının böyle bir olaya karışmasından dolayı çok üzüldüğünü belirtti.

Dolmuşçuluk camiasında neden böyle bir olayın olduğunu araştırdığını ve önceden yapılan uygulamalara değinen Arslan, "Özgecan cinayetini ilk duyduğum zaman iki sebepten dolayı başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. Bu sebeplerden birincisi benim de bir baba oluşum, ikincisi de bu olayın benim camiamdan bir kişinin gerçekleştirmiş olması. Bu olay bizi çok üzdü ve bunun üzerine düşünmeye başladık, sebebi nedir diye. Birçok sebeple karşılaştık. Geçmişte şoförler ve otomobilciler odası diye bir kurumumuz vardı. Bütün şoförler oraya üyeydi. Fakat son dönemde bunlar kaldırıldı. Artık bunlar araçta çalışmaya başlarken kimseye sorulmuyor. Eskiden eğitimden geçiriliyordu, kontrol ediliyordu, sürekli inceleniyordu. Psiko-teknikleri artık isteyen istediği yere para verip aldırabiliyor. Eski uygulamalar daha da iyileştirilip yeniden uygulanmaya başlanabilir. Olayı kınamak için yürüyüş yapmayı düşünüyorduk fakat bu kötü olay bizim camiamızdan çıktığı için yanlış algılanır diye vazgeçtik. Daha sonrasında araçlara yazı yazmak geldi aklımıza. 'Yolcumuz bizim namusumuzdur, Özgecan cinayetini kınıyoruz' yazısını tüm dolmuşlarımıza astık. Bir daha böyle olaylarla karşılaşmamayı diliyoruz" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünyeli Dolmuşçular, Özgecan Vahşetine Sessiz Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement