Ups'in 1. Çeyrek Hisse Başına Kazancı %14 Arttı - Son Dakika
Ekonomi

Ups'in 1. Çeyrek Hisse Başına Kazancı %14 Arttı

Ups\'in 1. Çeyrek Hisse Başına Kazancı %14 Arttı

UPS (NYSE:UPS) 2015 yılı ilk çeyrek seyreltilmiş hisse başına kazancını önceki yıla göre %14 artış göstererek 1,12 Dolara çıktığını duyurdu.

06.05.2015 13:54  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Faaliyet kârı tüm üç segmentin katkısıyla %11 artarak 1,7 milyar Dolara yükseldi. Gelir yönetim faaliyetleri ve Uluslararası gönderilerdeki sağlam büyüme, faaliyet kârında büyümeyi tetikledi.

Toplam bildirilen gelir 14 milyar Dolarla geçen yılın aynı çeyreğine göre %1,4 artış gösterdi. Döviz kuru değişiklikleri düzeltildikten sonra ise gelir artışı %3,6 oldu.

UPS CEO'su David Abney, "ilk çeyrek sonuçları, devamlı olarak gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve gelir yönetimi girişimlerimizden olumlu yönde etkilendi" diye konuştu. "Bu faaliyetler müşterilerimize ve paydaşlarımıza yüksek değer getirdi. Şirketin uzun vadede finansal hedeflerine ulaşması yolunda ilerliyoruz."

Toplam şirket gönderileri %9,4'lük Avrupa ihracat büyümesi öncülüğünde, %2,8 oranında artarak 1,1 milyar pakete ulaştı.

Nakit Akışı

31 Mart'ta sona eren üç aylık dönemde UPS, 2,4 milyar Dolarlık serbest nakit akışı sağladı. Şirket önceki yıla göre hisse başına %9,0'lık artışla 636 milyon Dolar kar payı ödedi. Şirket, aynı zamanda, yaklaşık 680 milyon Dolar değerindeki 6,7 milyondan fazla hisseyi yeniden satın aldı.

ABD Yurt İçi Paket Gönderimi

ABD Yurt içi ilk çeyrek gelirleri %3,8 artışla 8,8 milyar Dolara yükseldi. Günlük paket hacmi, %12 oranında büyüme sergileyen Ertelenmiş Havayolu hizmeti ve %7,0'lık artış gösteren UPS SurePost faaliyetlerindeki büyümenin etkisiyle %2,4 yükseldi. Şirket bazı düşük getirili sözleşme yenilemelerini gerçekleştirmemeyi tercih ederken, gönderi artış oranları yavaşladı.

Paket başına toplam gelir, özellikle UPS Karayolu hizmeti getirisinin %3,1 artmasıyla, %1,3 artış gösterdi. Baz orandaki artışlar düşük yakıt ek ücretlerinde yaklaşık 200 baz puanlık azalmayı fazlasıyla dengeledi. Geçtiğimiz 29 Aralık'ta uygulanan boyutsal ağırlık fiyatlandırmasının genişletilmesi de daha yüksek getirilere katkı sağladı.

Faaliyet kârı önceki yıla göre %11 artarak 1,0 milyar Dolara ulaştı. Faaliyet marjı verimlilik artışlarının etkisiyle 70 baz puan büyüdü.

Uluslararası Paket Gönderimi

Uluslararası faaliyet kârı önceki yıla göre %14 artarak 498 milyon Dolara ulaştı. Paket hacim artışı, fiyatlandırma çalışmaları ve düşük yakıt harcamasının tamamı daha fazla kârlılığa katkıda bulundu. Faaliyet kâr marjı 280 baz puan büyüyerek %16,8'e yükseldi.

Toplam Uluslararası gelir, raporlanan %5,0'lık düşüşe kıyasla, kur değişiklikleri hesaba katılmaksızın çeyreğe yönelik %2,4 artış elde ederek 3,0 milyar Dolara ulaştı. Düşük yakıt ek ücretleri de gelir artışına katkı sağladı.

Worldwide Export (Dünya Çapında İhracat) kazancı, kur değişiklikleri hesaba katılmaksızın %5,2 azalırken, bu azalmanın çoğunluğu yakıt ek ücret gelirlerinde yaklaşık 300 baz puanlık azalmadan kaynaklandı. Ürün karması değişiklikleri ve daha güçlü bölge içi gönderi artışı da daha düşük getiriye katkıda bulundu.

İhracat gönderileri, Avrupa'da %9,4'lük büyümenin etkisiyle %6,7 oranında arttı. Avrupa'da, UPS İhracat hacmi son 10 yılda yıllık yaklaşık %9 oranında büyüme kaydetti.

Tedarik Zinciri ve Nakliye

Dağıtım ve UPS Freight faaliyetlerindeki büyümenin etkisiyle segmentteki gelirler %1,3 artarak 2,2 milyar Dolara ulaştı. Gelir artışı, döviz kurları ve yakıt ek ücret gelirlerindeki azalma ile düştü. Faaliyet kâr marjı, 151 milyon Dolarlık faaliyet kârının bir sonucu olarak %6,9'a yükseldi.

Forwarding gelirleri kur değişiklikleri ve gelir yönetimi faaliyetleri nedeniyle azalmasına rağmen, kârlılık geçen yılın aynı dönemine göre arttı. West Coast liman terminallerindeki yoğunluk pek çok Denizyolu Taşımacılık müşterisi için zorluk yarattı. UPS portföyünün esnekliği müşterilere denizyolu taşımacılık gönderilerini hızlandırmalarını veya etkilenmeyen limanlara yön değiştirmelerini sağladı.

Sağlık ve Perakende sektörlerinde daha fazla müşteri UPS tedarik zinciri uzmanlığının faydalarını keşfederken, dağıtım faaliyeti satışlarda sağlam bir büyüme gerçekleştirdi. Faaliyet kârı ve marjı teknoloji ve altyapıya yapılan devamlı yatırımlarla sınırlıydı.

UPS Freight gelirleri LTL ve Ground Freight Pricing (Kara Taşımacılığı Fiyatlandırması) ürünlerindeki artışın sonucunda %2,3 yükseldi. Düşük yakıt ek ücretleri de gelir artış oranına katkı sağladı. Günlük LTL gönderileri önceki yıla göre %3,5 arttı.

Genel Bakış

UPS CFO'su Kurt Kuehn, "Uluslararası çaptaki olumlu ivme, gelir yönetimindeki kazanımlar ve ABD'de elde edilen verimlilik iyileştirmeleri tüm üç iş segmentimizde sağlam bir performans elde etmemizi sağladı" diye konuştu. "2015'te seyreltilmiş hisse başına kazancın, 2014'teki düzeltilmiş sonuçlara göre %6–12 artarak 5,05 ila 5,30 dolara ulaşma planımızı sürdürüyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Ups'in 1. Çeyrek Hisse Başına Kazancı %14 Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement