Ürdün'deki İhvan Mensuplarının Gözaltına Alınması - Son Dakika
Güncel

Ürdün'deki İhvan Mensuplarının Gözaltına Alınması

Başkent Amman'da gözaltına alınan İhvan mensuplarının serbest bırakılması için gösteri düzenlendi Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun "Hazreti Muhammed'i tasvir eden karikatürler" yayınlaması protesto edildi.

23.01.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ürdün'de gözaltına alınan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensuplarının serbest bırakılması için başkent Amman'da gösteri düzenlendi.

İhvan ile bazı halk ve gençlik hareketleri tarafından düzenlenen eylemde, Cuma namazı sonrası başkent Amman'daki El-Hüseyni Camisi önünde toplanan göstericiler, gözaltına alınan 22 İhvan mensubunun serbest bırakılmasını talep etti.

AA muhabirine konuşan İhvan'ın siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ebu es-Sukker, gözaltına alınanların özgür olduğunu belirterek, "Bu şahıslar, Ürdün'ü satmadı ya da yolsuzluk yapıp da hala hapishane dışında olanların işlediği suçlara benzer suçlar işlemedi" dedi.

"Ürdün'ün genel siyasetinin daha fazla teşkilat ve hareket üyesini gözaltına almak olduğu gözüküyor" diyen Sukker, amaçları yolsuzlukla mücadele ve reform olan bu şahısların serbest bırakılmasını istedi.

- Fransız Charlie Hebdo dergisi protesto edildi

Gösteride ayrıca Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun "Hazreti Muhammed'i tasvir eden karikatürler" yayınlamasını protesto eden sloganlar atıldı.

İhvan'ın eski gözlemcisi Salim el-Fellahat, Hazreti Muhammed'i tasvir eden karikatürler karşısında sergilenen "ikili" tutumu şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade ederek, "Söz konusu karikatürlerin yayınlanması, özgürlük ve ifade özgürlüğü olarak tanımlanırken, sosyal medya aracılığıyla görüşlerini beyan eden Ürdünlü aktivistler ise gözaltına alınıyor" diye konuştu.

Yaşananların, ülkede özgürlüğün olmaması ve yerel kararların dış güçlere bağımlı olarak alınmasının neticesi olduğunu savunan Fellahat, "İhvan mensuplarını da kapsayan gözaltılar, dışarıya 'Ürdün yönetiminin Arap Baharı'nın ülkeden geçmesine izin vermeyeceği, böylece diğerleri için bir tehlike oluşturmayacağı' mesajını veriyor" ifadelerini kullandı.

Ürdün'de Kasım ayından bu yana aralarında Ürdün İhvanı Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Beni Erşid'in de olduğu 22 İhvan mensubu gözaltına alındı. Erşid, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yazdığı yorumda İhvan'ı terör listesine alan BAE'yi eleştirmesi üzerine, Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi kararınca "iki dost ülke ilişkilerine zarar vermekle" suçlanarak gözaltına alınmıştı. - Amman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ürdün'deki İhvan Mensuplarının Gözaltına Alınması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement