Ürdün'deki İhvan Şura Meclisi Üyesi Bekir Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Ürdün'deki İhvan Şura Meclisi Üyesi Bekir Gözaltına Alındı

Ürdün Müslüman Kardeşler Hareketi (İhvan) Şura Meclisi üyesi Muhammed Said el Bekir'in gözaltına alındığı bildirildi.

16.09.2014 03:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ürdün Müslüman Kardeşler Hareketi (İhvan) Şura Meclisi üyesi Muhammed Said el-Bekir'in gözaltına alındığı bildirildi.

Ürdün İhvanı sözcüsü Murat Adayleh, hareketin önde gelen liderlerinden sayılan Bekir'in, Gazze'ye destek için düzenlenen "Gazze Zaferi Festivali"nde yaptığı siyasi konuşmalar nedeniyle gözaltına alındığını belirtti.

Bekir'in gözaltına alınmasının Ürdün İhvanı'na karşı hareket olup olmadığını araştırdıklarını ifade eden Adayleh, olayın arka planında ne olduğunu anlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

AA muhabirine konuşan Ali Bekir, kardeşinin yaptığı konuşmalarda "sisteme karşı söylemlerde bulunmaktan" dolayı gözaltına alındığını kaydetti.

Eski Ürdün İhvanı Şura Meclisi Başkanı Ali Ebu Sukker ise Bekir'in gözaltına alınmasının "İhvan'a baskı politikası" olduğunu söyledi.

Ürdün İhvanı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından "Gazze'nin zaferle çıktığını" belirterek, kutlamalar için "Gazze Zaferi Festivali" düzenlemişti. Ürdün İhvanı Şura Meclisi üyesi Bekir festivalde yaptığı konuşmada, Ürdün'ün İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına kaşı politikasını eleştirmiş ve "hükümetin tutumunun halkı temsil etmediğini" söylemişti.

Konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında başkent Amman'da düzenlenen Filistin'e destek protestolarını da eleştiren Bekir, "Ürdün'ün Filistin için yapabilecekleri birkaç yaralıyı tedavi etmekle sınırlı olmamalıdır" demişti. - Amman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ürdün'deki İhvan Şura Meclisi Üyesi Bekir Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement