Ürdün'deki Suriyeli Sığınmacılar - Son Dakika
Güncel

Ürdün'deki Suriyeli Sığınmacılar

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın (WFP), Ürdün'deki Suriyeli sığınmacılar için 2016 yılı başından bu yana 103 milyon dolar harcadığı bildirildi.

27.08.2016 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın (WFP), Ürdün'deki Suriyeli sığınmacılar için 2016 yılı başından bu yana 103 milyon dolar harcadığı bildirildi.

WFP'nin Ürdün Sözcüsü Şeza el-Mağribi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl geride kalan 8 aylık dönemde kamplarda ve kamp dışında yaşayan Suriyeliler için yaklaşık 103 milyon dolar sarf edildiğini belirtti.

Mağribi, WFP'nin, Ürdün'de yaklaşık 535 bin Suriyeliye yardım ettiğini, bunlardan 110 bininin mülteci kamplarında, 435 bininin ise kamp dışında yaşamını sürdürdüğünü dile getirdi.

Kamp dışında kalan kesimden 220 binini "yardıma en çok muhtaç olanlar" diye tanımlayan Mağribi, "Bu kişilere aylık 20 dinarlık (yaklaşık 28 dolar), geri kalan 205 bine ise aylık 10 dinarlık (yaklaşık 14 dolar) gıda kuponu veriliyor. Kamplarda kalan 110 bin kişiye de aylık 20 dinarlık kupon ile bazı gıda yardımları yapılıyor." dedi.

Ürdün makamları sınırı kapatmadan önce temmuz ayı sonlarına dek Suriye sınırındaki bölgede mahsur kalanlara da yardımda bulunduklarını hatırlatan Mağribi, bu kişilere devamlı olarak gıda paketleri dağıtıldığını aktardı.

Sözcü Mağribi, geçen şubat ayında İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen donör ülkeler konferansında yapılan bağışlar ve Almanya hükümetinin desteği sayesinde WFP'nin bu yıl sonuna kadar Suriyeli sığınmacılara verilecek yardımları karşılayabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ürdün'deki Suriyeli Sığınmacılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement