Ürdün-Türkiye Ekonomik İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Ürdün-Türkiye Ekonomik İlişkileri

Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur, ülkesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

04.02.2016 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur, ülkesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA'nın haberine göre Başbakan Nusur, başbakanlık binasında Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Ürdünlü İş Adamları Derneği'nden oluşan Ürdün-Türkiye Ortak İş Kurulu ile bir araya geldi.

Görüşmede Nusur, iki ülke liderlerinin talimatıyla Ankara ve Amman hükümetlerinin özel sektörü yatırım yapmaya teşvik etmek için çalıştığını belirterek, bölgedeki sorunların iki ülkeyi birbirine daha da yaklaştırdığını ifade etti.

Bölge sorunları nedeniyle ülkesinin karadan Türkiye'ye olan ihracatında olumsuzlukların yaşandığı ancak Türkiye'den Ürdün'e ithalatın deniz ve hava yolu ile gerçekleştiği için daha az etkilendiğini dile getiren Nusur, şunları kaydetti:

"Ortadoğu'nun kalbinde yer alma gibi bir avantaja sahip olan Ürdün, Arap ülkelerine ihraç edilen Türk ürünleri için bir merkez olarak kullanılabilir. Kudüs ziyaretçileri için bir uğrak yeri olarak kullanılabilen Ürdün, Türkiye ile hac ve umre seferlerini organizede işbirliği yapabilir."

Ürdün Başbakanı Nusur, iki ülke ilişkileri ile bölgesel konuları görüşmek üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyaretini gözlediklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ürdün-Türkiye Ekonomik İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement