Ürdünlü Turistlerden Başkan Yılmaz'a Alkış - Son Dakika
Yerel

Ürdünlü Turistlerden Başkan Yılmaz'a Alkış

Ürdünlü Turistlerden Başkan Yılmaz\'a Alkış

Ürdün’ün Amman şehrinden Samsun’a direkt uçuşun ilk kafilesi olan Arap turistler, kentin turistik yerlerini gezdi.

15.07.2016 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ürdün'ün Amman şehrinden Samsun'a direkt uçuşun ilk kafilesi olan Arap turistler, kentin turistik yerlerini gezdi.

Samsun'un turizm potansiyelinden ve gelişmişliğinden etkilenen turistler, yemekte karşılaştıkları Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı alkış yağmuruna tuttu.

Arap turistleri şehre çekmek ve kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla Amman-Samsun arasında başlatılan direkt uçuş seferlerinin ilk misafirleri olan 95 kişilik Ürdünlü turist kafilesi, Samsun'da panoramik gezinti yaptı.

Üstü açık otobüslerle şehri gezen kafilenin ilk durağı, Samsun Kent Müzesi oldu. Müzedeki eserleri ve görsel zenginlikleri dikkatle inceleyip Samsunluları tanımaya çalışan turistler, müzede bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi'nin gezen turistler, Atatürk ve silah arkadaşlarının simgelendiği heykellere ve Milli Kurtuluş Anıtı'na büyük ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi Amazon Köyü'nü de ziyaret eden Ürdünlü turistler, amazon kadınlarının canlandırıldığı heykellere hayran kaldı.

Panoramik Samsun turuna Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi bahçesindeki öğle yemeği ile mola veren turistler, kentin diğer güzellikleri hakkında bilgi aldı. Ulaştırma Bakanlığı'ndan gelen bürokratları yemeğe getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile karşılaşan Araplar, Başkan Yılmaz'ı çalışmalarından ve şehre kazandırdığı yatırımlardan dolayı tebrik ederek alkışladı. Samsun'un 10 numara bir şehir olduğunu ifade eden turistler, kentin modernlik ve turizm potansiyelleri bakımından Marmaris'ten daha güzel olduğunu kaydetti.

Başkan Yılmaz ile hatıra fotoğrafı çektiren Ürdünlü turistler, yemeğin ardından geziye devam etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ürdünlü Turistlerden Başkan Yılmaz'a Alkış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement