Urfa'da Ağaç Katliamı - Son Dakika
Güncel

Urfa'da Ağaç Katliamı

Urfa\'da Ağaç Katliamı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Emniyet Caddesi'nde "prestij" adı altında yaptığı modern cadde çalışması kapsamında gencecik ağaçlara kıyıldı.

22.01.2016 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, Ahmet Eşref Fakıbaba'nın başkanlığı döneminde Bahçelievler'de başlayan Topçu Meydanı'nda devam eden ağaç katliamı şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yle zirveye çıktı.

Haliliye ilçesi sınırlarındaki Emniyet Caddesi'nde yapılan genişletme ve "prestij caddesi" çalışmaları nedeniyle onlarca gencecik ağaçlar kesildi ve iş makineleri geri kalanları kesip sökmeye devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kaldırımda yer alan aralarında çürüyenlerin de bulunduğu ancak çoğu yıllarca yetiştirilmiş gencecik ağaçları bir gecede koparıp attılar.

Bu durum işyerlerinin önünü açılmasını isteyen bazı esnafın hoşuna giderken, bazı mahalle sakinleri ise özellikle sosyal medyadan sert tepki gösterdi. Emniyet Caddesi'nde başlayan ağaç katliamı Askerlik Şubesi'ne giden yolda da yaşanıyor.

ÇİFTÇİ: AĞAÇ HASSASİYETİMİZ BİLİNİYOR

Kentte gösterilen tepkiler üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi bir basın açıklaması yapmak zorunda kaldı. Çiftçi, açıklamasının başında kentin işlek caddelerinin genişletilmesi ve güzelleştirilmesine yönelik Büyükşehir Belediyesi'nin kapsamlı çalışma yürüttüğünü ifade etti. Düzenlemeler esnasında ağaçlara yönelik gösterdikleri hassasiyetin herkes tarafından bilindiğini kaydeden Çiftçi, "Dört aylık süre içerisinde GAP Bulvarında yol genişletme çalışmalarımız gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi olarak yol genişletme çalışmaları öncesinde refüjlerde ve yol kenarında bulunan ağaçlar büyük bir özenle yerinden sökülerek, yapımını tamamladığımız Mimar Sinan bulvarına naklettik." dedi.

'BOZULMUŞ VE KURUMUŞ AĞAÇLARDI'

Aynı şekilde Emniyet Caddesinde yürütülen Prestij Caddesi çalışmasında da orta refüjde yer alan ağaçların sökülerek, başka bölgelere naklettiklerinin altını çizen Başkan Çiftçi, bu konuda kaldırım üzerinde yer alan ve ziraat mühendisleri tarafından formu bozulmuş ve gelecek vaat etmeyen şeklinde raporlanan, bazı ağaçlara kesilme işlemi gerçekleştirildiğini belirtti. Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak kent merkezinin farklı noktalarında başlatmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Emniyet caddesinde başlattığımız prestij caddesi uygulaması kapsamında orta refüjlerde bulunan ağaçlar zarar görmeden sökülerek farklı noktalara nakil edildi. Yine söz konusu yerde kaldırımlarda bulunan gelecek vaat etmeyip formu bozulmuş ve kurumuş olan ağaçlarımızı Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımıza bağlı mühendislerimiz tarafından incelendikten sonra verilen rapor doğrultusunda kesim işlemi gerçekleştirilmiştir." diye kaydetti.

'BİLGİ KİRLİLİĞİNE İTİBAR EDİLMESİN'

Yeşile önem veren bir belediye olarak kamuoyunun bu konuda bilgi kirliliğine neden olacak açıklamalara itibar etmemesini isteyen Çiftçi, şöyle devam etti: "Büyükşehir Belediye Başkanı olarak birinci dereceden kamuoyunu sağlıklı bir şekilde bilgilendirmiş durumdayım. Sağdan soldan bilgi alarak, işçimizden, ustalarımızdan, şube müdürlerimizden ve daire başkanlarımızdan telefonla bilgi almanın da doğru olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşlarımız konuyla ilgili bir tasarruf almış durumdalar ve konuda şuanda inceleme altındadır. Kesilen ağaçlarımızın raporlarını kendim de görmüştüm ve kurumaya yüz tutmuş ağaçlardı. Büyükşehir Belediyesi olarak yeni ağaçları en kısa sürede bölgeye nakil edeceğiz. Konunun sağlıklı bir şekilde kamuoyunu bilgilendirilmesi amacıyla duyma zarureti hasıl olmuştur. Gece gündüz memleketimiz için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa'da Ağaç Katliamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement