Urfa'da Çanakkale Zaferi'nin Yıl Dönümü Törenleri - Son Dakika
Yerel

Urfa'da Çanakkale Zaferi'nin Yıl Dönümü Törenleri

Urfa\'da Çanakkale Zaferi\'nin Yıl Dönümü Törenleri

Şanlıurfa'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla Valilik ve Harran Üniversitesi tarafından tören düzenlendi.

19.03.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitler Abidesi'ndeki törende anıta çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklan Marşı okundu. Törende daha sonra Vali İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt ve İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ile vatandaşlar şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Vali Küçük, programın ardından yaptığı açıklamada, şehitlerin vatanları için seve seve canlarını verdiğini belirtti.

Şehitlerin haklarının asla ödenemeyeceğini belirten Küçük, "Şehitler canlarını bu ülke için, bu ülkenin yarınları için seve seve verdiler. Onlar bizim en kıymetli varlığımızdır, onların yakınları da bize emanettir. Devlet olarak şehit ailelerine her zaman pozitif ayrımcılık uyguladık ve uygulamaya devam edeceğiz" dedi. Küçük, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

ÜNİVERSİTEDE DE PROGRAM DÜZENLENDİ
18 Mart Çanakkale Zaferinin 99. yıldönümü anısına Harran Üniversitesi'nde de bir program düzenlendi. Osmanbey Yerleşkesi Fen- Edebiyat Fakültesi büyük anfide düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Rektör yardımcıları, fakülte Dekanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Rektör Prof. Dr. Mutlu ve Dekan Prof. Dr. Nihat Dilsiz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Tören, Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülşah Eser'in "Çanakkale Zaferi Üzerine Bir Değerlendirme" konulu konferansı ile devam etti. "Çanakkale Zaferi Sizin İçin Ne İfade Ediyor?" konulu gösterilen VTR'nin ardından Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 'Çanakkale Türküleri' ile devam eden program, Türk Dili ve Edebiyatı 2. Sınıf öğrencisi Metin Genç'in okuduğu şiirle salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Düzenlenen anma programı Yrd. Doç. Dr. Gülşah Eser ve müzik bölümü öğrencilerine verilen teşekkür belgesi ile sona erdi.

EĞİTİM BİR SEN BAŞKANI İBRAHİM COŞKUN
Bu arada günün anlam ve önemi ile ilgili yazılı açıklamalar yapıldı. Eğitim Bir Sen Urfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun yaptığı açıklamasında "Çanakkale, İmanın Zaferidir" dedi.

Coşkun yayımladığı mesajında şu sözlerine yer verdi: "Çanakkale, karadan ve denizden Çanakkale'yi geçmek isteyen her türlü silah, teçhizat ve levazımata sahip düşman orduları karşısında karnı aç, ayağı yalın, üst başı pejmürde ama göğsü iman dolu bir ordunun zaferidir. O iman olmasaydı, o birlik, o inanmışlık ve adanmışlık olmasaydı dünyanın süper gücü olan devletler karşısında varlık ortaya koymanın imkânı yoktu. O iman, genç bedenleri gök ekini biçer gibi biçen düşman ateşi karşısında bir lahza düşünmeden hücuma kaldırmış, o iman, düğüne gider gibi ölüme, şehadete koşturmuştur.

Çanakkale Savaşı, tarihin gördüğü en kanlı savaşlardan birisidir. Bugünün kıymetini bilmek için dünü iyi bilmek ve dün ortaya konulan mücadelenin anlamını ve büyüklüğünü iyi kavramak gerekir. Bugün köksüz, ruhsuz, nereden gelip nereye gittiğinin farkında olmayan, dininden diyanetinden, milletinden milliyetinden habersiz insanların ülkemizde meydana getirmek istediği kargaşa ortamı karşısında Çanakkale şehitlerinin imanını taşıyan, mücadelesini kavrayan, milli duyuş ve milli duruş sahibi insanların uyanık olması gerekir. Bu ülkede Çanakkale ruhu değersizleştirilir, Çanakkale şehitlerinin imanı aşağılanır, Çanakkale erlerinin birliği parçalanırsa asıl o zaman Çanakkale geçilmiş olur. Bugün Çanakkale'yi savunmak, imanlı, irfanlı, izanlı nesiller yetiştirmekle, makamları, sokakları, meydanları Çanakkale'yi geçmek isteyen müstevlilerin zihniyetini taşıyan çapulculara bırakmamakla mümkündür.

Milletimizin değerlerinin, birlik ve dirliğinin muhafazasının günümüzün Çanakkale müdafaası olduğunu belirtirken, Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü vesilesiyle, Mehmet Akif'in "Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,/ Sana âğûşunu açmış duruyor Peygamber" diyerek tebşir ettiği aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz." (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa'da Çanakkale Zaferi'nin Yıl Dönümü Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement