Urfa'da Fuar Açmak İçin 14 Bin Telefon Görüşmesi! - Son Dakika
Yerel

Urfa'da Fuar Açmak İçin 14 Bin Telefon Görüşmesi!

Urfa\'da Fuar Açmak İçin 14 Bin Telefon Görüşmesi!

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı'nın düzenlenmesi için 14 bin telefon görüşmesinin yapıldığı belirtildi.

11.04.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şubesi ve Start Fuarcılık'ın işbirliğiyle düzenlenen 'İkinci Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı'nın açılışı yapıldı. Yıkılan 11 Nisan Stadı'nın yerine kurulan fuar açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Start Fuarcılık Koordinatörü Ülker Selviller, TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin, merkez ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışa damga vuran olay ise fuar alanı olmayan bir yerin fuar alanına dönüştürülmesinin zorluğu ve bu iş için yapılan 14 bin civarındaki telefon görüşmesi oldu. Üç gün açık kalacak olan fuarda yapı malzemeleri, izolasyon, mutfak malzemeleri ve sistemleri, yapı kimyasalları, cephe sistemleri, nalburiye, kent mobilyaları, ısıtma ve soğutma sistemleri, güvenlik ve garaj sistemleri, boya ve ahşap malzemeleri, seramik, karo, kilittaşı, parke, kapı ve pencere sistemleri, asansör ve yürüyen merdiven sistemleri, havuz ekipmanları gibi stantları bulunuyor.

SELVİLLER: FUAR ALANI OLUŞTURMAK ZOR VE MASRAFLI
Açılışın başında konuşan Start Fuarcılık Koordinatörü Ülker Selviller, kalıcı bir fuar alanının gerekliliğine vurgu yaptı. Selviller, "TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi işbirliğinde Start Fuarcılık olarak gerçekleştirdiğimiz fuara ülke genelinde yerel ve ulusal olmak üzere toplam 180 firma katılmıştır. Fuar alanı olmayan bir alanın fuar alanı haline getirmenin zorlukları içerisinde açtığımız Şanlıurfa Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı'nda desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Kalıcı bir fuar alanı olmayan fuar alanı oluşturmanın zor ve masraflı bir iş olduğunu belirtmek isterim. İnşallah fuarımız kalıcı bir fuar alanının kazandırılmasına vesile olur. Sizleri yine bu alanda 24-27 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Şanlıurfa Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na şimdiden davet eder saygılar sunarım" dedi.

SADE: URFA'YA YAKIŞIR BİR FUAR ALANI GEREK
"Geçen sene 4 bin metrekare alanda düzenlediğimiz fuar alanını bu yıl iki katına çıkarıp kapalı mekanda yapıyor olmamız hem bizler için hem de Şanlıurfa adına gurur kaynağıdır" diyen TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade de fuar alanının gerekliliğine dikkati çekti. Fuar alanlarının şehrin hem ekonomisine hem de turizmine katkı sağladığını kaydeden Sade, "Birçok sektör kan kaybederken bizim fuar alanını iki katına çıkarmamız her baba yiğidin harcı değildir. Bu başarıda emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bütün imkansızlıklara rağmen fuar alanı olacak düzgün bir mekanımız yok. İkincisi böyle bir girişimin ne kadar zor olduğunu sizlerin taktirine bırakıyorum. Biz taşın altına elimizi değil, belimizi koyduk ve böyle bir organizasyonun ikincisini gerçekleştirdik. Şimdi sıra yöneticilerimizde. Şanlıurfa'ya yakışır bir fuar alanının gerçekleştirmek için kollarımızı sıvamamız gerekiyor. Fuar ilin ekonomisine katkı sunan çok ciddi bir organizasyondur. Dünyada birçok kent geçimini fuar turizminden elde etmektedir. Fuarlar turizm potansiyelini artıran en önemli icraatlardan biridir" diye konuştu.

ERTEKİN: HEDEFİMİZ URFA'YI ORTALAMANIN ÜSTÜNE ÇIKARMAKTIR
Açılışta konuşan ŞUTSO Başkanı Ertekin ise, "Bugün gerçekten bizim için sevinçli bir gün. Geçen yıl TÜMSİAD'ın katılımıyla burada bir fuar girişimi başlatılmıştı. Kapasite iki katına çıktı. İnşallah hep birlikte çalışarak Urfa'yı ekonomik olarak Türkiye ortalamasının üzerine çıkaracağız. Hedefimiz budur. Bunu da yapabileceğimize inancımız kanaatimiz tamdır. Hemen hemen her belediye başkanımızın da fuar alanı sözü vardı inşallah bu sözleri gerçekleşir." dedi.

SERT: BU FUAR BÖLGE EKONOMİSİNİN KAPISINI AÇACAK
TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, fuar için yapılan görüşmelere ve zorluklara değindi. Bu yıl ikinci fuarı yapıyor olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Sert, Urfa'ya ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Sert, "Geçen yıl birincisi büyük fedakârlıklarla yapılan 'Urfa'da bu iş tutmaz, yapmayalım, zaten başarısız olacağız' eleştirilerin karşısında arkadaşlar yürekli çıktılar. Başta Sadık Sade kardeşimiz ve yönetim kurulu büyük bir irade ortaya koydu. Eğer onu yapmasalardı bugün bu fuar ortaya çıkmazdı. Bebek olmasaydı çocuk olmazdı, çocuk olmasa genç olmayacaktı, yaşlılık olmayacaktı. Ama bu bebek geçen sene doğdu. Seneye çok daha güzelini yapacaklarına eminim. Bölge ekonomisine, Türkiye ekonomisine, Güneydoğu'nun ekonomisine ve bütün Ortadoğu ekonomisine bir kapı olarak açılmasından ben şahsen TÜMSİAD Genel Başkanı olarak heyecan duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu fuarın düzenlenmesi için belki 13 bin 14 bin telefon görüşmesi yapılmıştır. Bu fuarın başarı geçmesi için 14 bin civarında telefon görüşmesi, çabası sarf edilmiştir" dedi.
"Önemli olan fuar açmak değil, önemli olan bu bölgenin ekonomisine nasıl katkı yapabiliriz" diyen Sert, "İstihdamı nasıl arttırabiliriz? İşsizliği nasıl düşürebiliriz? Ticareti nasıl arttırabiliriz? Türkiye'nin ithalatını nasıl azaltabiliriz? Herkes bunun hesabını yapmalıdır" diye konuştu.

ORTAK VURGU, URFA'NIN POTANSİYELİ OLDU
Daha sonra konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, son 12 yılda yapılan yatırımları dile getirdi ve yeni yerel yönetimlerin şehir kimliğine ve dokusuna uygun yapıların inşa edilmesi gerektiğini kaydetti. Şanlıurfa'nın 2023 yılında Türkiye'nin dördüncü veya beşinci büyük kenti olacağını açıklayan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Urfa'nın hızla büyüyen ve genç bir nüfusa sahip olduğunu, bu potansiyeline uygun hızlı ve gerekli yatırımları yapması gerektiğini kaydetti. Şanlıurfa'nın tarım ve turizm potansiyeline dikkati çeken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de, Urfa'nın mutlaka hak ettiği yere geleceğini belirtti. Plaket töreninden sonra açılışı yapılan fuar üç gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Öte yandan Start Fuarcılık'ın yine aynı alanda 24-27 nisan tarihlerinde açacağı Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın da hazırlıkları başladı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa'da Fuar Açmak İçin 14 Bin Telefon Görüşmesi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement