Urfa'da Gençlik Merkezleri Atağı - Son Dakika
Güncel

Urfa'da Gençlik Merkezleri Atağı

Urfa\'da Gençlik Merkezleri Atağı

Şanlıurfa'da Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Yıldız, ilçelerde kurulması planlanan yeni gençlik merkezleri için girişimlerinin sürdüğünü belirtti.

19.09.2014 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, müdürlüğe bağlı Bahçelievler Gençlik Merkezi, Yenişehir Gençlik Merkezi, Karaköprü Çadır Gençlik Merkezi, Yenice Çadır Gençlik Merkezi, Ahmet Yesevi Çadır Gençlik Merkezleri'ne başta gençler olmak üzere yoğun ilgi aldıklarını söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan kurum müdürü Yıldız, Siverek'te Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi, Viranşehir Gençlik Merkezi, Hilvan Gençlik Merkezlerinin şu anda hizmet verdiğini ve diğr ilçelerde de benzer merkezlerin kurulmasını planladıklarını belirterek "Şu anda Şanlıurfa da 8 tane gençlik merkezimiz faal durumda. Merkezlerimiz yeni eğitim-öğretim döneminde ve yaz aylarında da kurs ve etkinlik programlarını sürdürüyor. Bu kurslarımıza şu anda kayıtlı 2 bin 500 gencimiz var. Ayrıca İl Spor Merkezleri çerçevesinde spor tesislerimizde 7 bin 300 gencimize yaz spor okulları hizmeti veriyoruz. 7 bin 300'ün 40'ı engelli vatandaşlarımızdır. Engelli kardeşlerimize sporla rehabilitasyon hizmeti veriyoruz. Bu yoğun ilgiden dolayı Şanlıurfalı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Yapım aşamasında olan Viranşehir Gençlik Merkezi, Suruç Gençlik Merkezi, Şanlıurfa merkezde Ahmet Yesevi bölgesinde ve Karaköprü de gençlik merkezleri yapılıyor. Yeni gençlik merkezi ve tesis yapım yatırımlarımız devam edecektir. Hem yeni tesisleşmede hem de tüm programlarımıza desteklerinden dolayı öncelikle Valimiz Sayın İzzettin Küçük'e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç'e, vali yardımcısı Aylin Kırcı Duman'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yıldız, ayrıca gençlik merkezlerinin yılın her döneminde çeşitli alanlarda eğitim programlarına ev sahipliği yaptığını da sözlerine ekleyerek açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü: "Binlerce genci buluşturan gençlik merkezleri, eğitimden sağlığa, sosyal sorumluluktan spor faaliyetlerine kadar çok sayıda programa ev sahipliği yapıyor. Ücretsiz olarak düzenlenen kurslar, eğitim ve öğretim döneminin yanı sıra yaz aylarında da gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için kapılarını açık tutuyor."

KÜLTÜREL DEĞERLER GENÇLERLE BULUŞTURULUYOR

Merkezlerde kültürel değerlerimizin sembolü olan halk oyunları, ebru, hüsn-ü hat, tezhip, şiir ve edebiyat gibi konularda verilen eğitimlerle, yeni nesillerin geçmişleriyle köprü kurmaları amaçladıklarının da altını çizen Yıldız, "Resim, müzik, sinema, tiyatro gibi evrensel sanat dallarında da kurslar düzenlenerek, uluslararası sanat camiasında gençlerimizin söz sahibi olması hedefleniyor.Sanat dallarının yanında Türkçe, Matematik, Fizik, gibi okul sıralarında işlenen derslerin de konu tekrarları yapılıyor. Bu derslere katılım gösteren gençler, yeni eğitim-öğretim dönemine donanımlı bir şekilde başlayabilmek için yoğun ilgi gösteriyor" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa'da Gençlik Merkezleri Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement