Urfa'da IŞİD Usulü İnfaz - Son Dakika
Güncel

Urfa'da IŞİD Usulü İnfaz

Urfa\'da IŞİD Usulü İnfaz

IŞİD kafa kesme yöntemiyle Urfa'da 15 günde bir Arapça olarak yayınlanan Özgür Suriye Ordusu'na yakın bir gazetenin yazı işleri müdürü ve muhabiri boğazları kesilmiş bir şekilde bulundu.

01.11.2015 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Türkiye'ye yönelik tehdidi giderek artıyor. Diyarbakır, Suruç ve Ankara patlamalarının faili olarak gündeme gelen örgüt, Şanlıurfa'daki cinayetlerine de devam ediyor. Daha önce Şanlıurfa'da Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) bir komutanına suikast düzenleyen IŞİD, dün yaşları 25-30 arasında olduğu tahmin edilen Suriyeli iki gazetecinin daha kafasını keserek öldürmekten sorumlu tutuldu. Çifte cinayetin şüphelisi olarak IŞİD'in görülmesine sebep; hem komando bıçakları ile kesilen kafalar hem de gazetecilerin IŞİD aleyhine haber yapması oldu. Cinayete ilişkin yedi kişi ifadesi alınmak üzere Emniyet'e götürüldü. Soruşturmayı sürdüren polis bilgi vermiyor.

BELEDİYENİN ARKASINDA IŞİD USULU KAFA KESME
Dün sabah 09.00 sıralarında, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye binasının arkasında bulunan Atatürk Mahallesi Cavsak Sokak'taki üç katlı bir binanın ikinci katından sesler yükseldi. Eve gelen Suriyeli gençler arkadaşlarının yerdeki cesetleri ile karşılaştı. Çevredekilerin polise ve sağlık ekiplerine bildirmesiyle olay yerine gelen ekipler, komando bıçağıyla boğazı kesilmiş iki gencin cesediyle karşılaştı. Cinayet haberini alan ve yakınları olduğu tahmin edilen 7-8 Suriyeli genç binaya gelerek gözyaşları döktü. Cesetler savcının olay yerine gelmesinin ardından Adli Tıp Kurumuna sevk edilirken, olay yerine gelen Suriyeli gençler ise polis tarafından ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturma başlatan polis, olay yerine yakın güvenlik ve mobese kameralarını incelemeye aldı.

ÖSO LEHİNE MUHALİF YAYIN YAPIYORLARDI
Uzun bir süredir Şanlıurfa'da 15 günde bir Arapça olarak yayın yapan Suriye'nin Ayn El Vatan Gazetesi, Suriye'nin muhalifi Özgür Suriye Ordusu'na yakın olarak biliniyordu. Yazı işleri müdürlüğünü, aynı zamanda öldürüldüğü mahallede bakkal dükkanı işleten İbrahim Abdulkadir yapıyordu. FirazHamadi ise gazetenin muhabiriydi. Geçen haftaki yayınlarında IŞİD aleyhine haber yaptıkları öğrenildi. IŞİD'den tehdit aldıkları da gelen bilgiler arasında. Rakkalı olan genç gazeteciler, IŞİD'in saldırısından kaçarak Türkiye'ye sığınmıştı. İş yeri komşuları, İbrahim Abdulkadir'in sabah saatlerinde gelen bir telefonla birlikte kepenklerini aceleyle kapatıp gittiğini belirtti. Abdulkadir'in evli olduğu ve aynı semtte başka bir evde ailesiyle yaşadığı kaydedildi. Cinayetin işlendiği evde pusu kurulduğu ve Abdulkadir'in bir şekilde bu eve gelmesinin sağlandığı iddia ediliyor. Muhabir Hamadi'nin ise Abdulkadir'den önce bu evde bulunduğu tahmin ediliyor.

IŞİD DAHA ÖNCE DE KENTİN GÖBEĞİNDE SALDIRI DÜZENLEMİŞTİ
Suriyeli muhalif örgütlerden ThuvarRakka'nın komutanı Ebu İsa, geçtiğimiz yıl yine Şanlıurfa'da kentin ortasında IŞİD militanları tarafından kaçırılmak istenirken vurulmuştu. Kobani'deIŞİD'e karşı savaştıktan sonra Eğit-Donat Projesi kapsamında Şanlıurfa'da bulunan Ebu İsa, oğlu Ammar ile bazı devlet yetkilileriyle görüştükten sonra evine dönerken aracının önü IŞİD militanları tarafından kesilmiş, aralarında çatışma çıktıktan sonra yaralanmıştı. Ebu İsa'nın yardımcılarından Ahmet Abdulkadir, iki militanın yüzünün gözüktüğünü ve bu kişilerin IŞİD üyesi olduğunu bildiğini öne sürmüştü. Ebu İsa'dan bir daha haber alınamadığı için öldüğü bildirilmişti.

NİZİP'TE URFA PLAKALI SURİYE ARACINDA PATLAYICI
Gün geçmiyor ki Suriye'deki terör örgütlerinin Türkiye'deki faaliyetlerine yönelik bir haber gelmesin. Önceki gece Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde, sokakta terk edilmiş bir otomobilde polislerin yaptığı aramada dört teneke kutu içerisinde patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Olay, gece saatlerinde Nizip'in Mimar Sinan Mahallesi'nde Kanat Sokak'ta oturanların sokağa park edilmiş aracı polise bildirmesiyle ortaya çıktı. Suriye aracının üzerindeki plakanın ise Şanlıurfa Trafik Şube'den alınan 63 SAT 005 numaralı plaka olduğu öğrenildi. Polis, otomobilin sahiplerini bulmaya yönelik soruşturmasını sürdürürken, aracın burada bulunmaması halinde büyük bir patlamaya sebep olacağı tahmin ediliyordu. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa'da IŞİD Usulü İnfaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement