Urfa'da Sağlık Personeline Yönelik Şiddet - Son Dakika
Yerel

Urfa'da Sağlık Personeline Yönelik Şiddet

Urfa\'da Sağlık Personeline Yönelik Şiddet

Urfa'da acil hekimi Ramazan Giden'in şiddete uğradığını kaydeden Sağlık-Sen yöneticisi Zeki Ademoğlu, "Can ve gelecek güvencesi istiyoruz" dedi

24.04.2014 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hekime ve sağlık çalışanına yönelik şiddet durmak bilmiyor. Şiddetin Urfa'daki adresi bu kez Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi oldu. Hastanenin acil bölümünde görev yapan Araştırma Görevlisi Ramazan Giden aylık takip gerektiren bir hastayı polikliniğe sevk ettiği için hasta tarafından hakaret, küfür ve fiziksel şiddete maruz kaldığını öne sürdü. Yaşanan olayı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Şanlıurfa Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısıyla kınayan Şube Başkan Vekili Zeki Ademoğlu, yetkililere çağrıda bulunarak bu tür olayların önüne geçmelerini istedi. Olayı anlatan Ademoğlu, "21.04.2014 tarihinde Harran Üniversitesi Acil Serviste görevli hekimimiz Ramazan Giden aylık takip gerektiren bir hastayı gerekli birimlere yönlendirdiği için hakaret, küfür ve fiziksel şiddete maruz kalmıştır. Sağlık Bakanlığı oturup samimiyetle durumu değerlendirmelidir. Sorunun genel geçer ifadelerle ya da genelge yayınlayarak çözülemeyeceği apaçık ortadadır. Defalarca uyarılarımıza rağmen ne yazık ki etkili önlemler alınmamakta, sağlık çalışanlarını hedef gösteren dil ve tarz devam etmektedir" diye konuştu.

'CEZALAR CAYDIRICI OLMALI'

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların sağlık çalışanlarını itibarsız hale getirdiğini kaydeden Ademoğlu, cezaların caydırıcı olması gerektiğine vurgu yaptı. Ademoğlu, "Sağlık kurumlarında güvenli çalışma ortamının yaratılması ve öncelikle acil servisler olmak üzere hastane genelinde çalışan hekim ve hemşire sayısının artırılması gerekmekte olup, Acil servislerin fiziki koşulları düzeltilmeli, görsel ve yazılı medya aracılığı ile şiddetin, kaynağına dönük toplumsal duyarlılık arttırılmalı, sağlık idarecileri ve yetkililer sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddette sorumluluklarını kabullenip, çalışanları kamuoyu önünde itibarsızlaştırıcı, halkın sağlık çalışanlarına güvenini tahrip edici tutumlardan ve kışkırtmalardan vazgeçmelidirler. Hekim ve sağlık çalışanlarına yönelecek şiddet ve bu türden linç girişimleri ceza kanununda özel bir suç tipi olarak tanımlanmalı ve caydırıcı cezai yaptırıma bağlanmalıdır" dedi.

İŞ VE CAN GÜVENCESİ

Sağlık sektöründeki herkesi duyarlı olmaya davet eden ve sağlık çalışanlarının taleplerini dile getiren Ademoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Hastanın müşteri, hekimin tüccara dönüştüğü bu karanlık sağlık sistemine daha fazla kurban vermemek için hastasıyla, hekimiyle, hemşiresiyle, laborantıyla, sekreteriyle, firma çalışanıyla ve bil cümle tüm sağlık personeliyle nitelikli sağlık hizmeti sunmak için iş güvencesi, can güvencesi, gelir güvencesi ve gelecek güvencesi istiyoruz. Harran Üniversitesi acil hekimimiz Ramazan Giden'e alçakça yapılan saldırıyı tüm sağlık çalışanlarına yapılan bir saldırı olarak algılıyor, Sağlık-Sen olarak bu ve bunun gibi tüm şiddet olaylarını kınıyoruz."

DOKTOR GİDEN DAVACI OLDU

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptığını kaydeden Ramazan Giden ise, "Acil poliklinikte acil bir durumu olmadığını kendi ağzıyla ifade eden bir hastayı yönlendirdim diye ağza alınmayacak küfürlere, hakaretlere ve fiziki saldırıya maruz kaldım, darp edildim" dedi. Acil servisin gerçekten acil hastalar tarafından meşgul edilmesi gerektiğini vurgulayan Giden, basının şiddet konuları üzerinde ciddiyetle durmasını istedi. Olayla ilgili davacı olduğunu belirten Giden, adli sürecin başladığını söyledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa'da Sağlık Personeline Yönelik Şiddet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızıltepe'de Kuvvetli ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı
    09 Nis Kızıltepe'de Kuvvetli ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

    Mardin'in Kızıltepe ilçesinde belediye, bugün öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Vatandaşlara, ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

  • Tekkeköy Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Tekkeköy Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimin ardından oluşan Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mustafa Candal başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, birinci ve ikinci başkanvekilleri ile ihtisas komisyonları üyelerinin seçimi yapıldı. Belediye Başkanı Candal, Tekkeköy için uğraşacaklarını ve yeni bir gelecek inşa etmek istediklerini belirtti.

  • Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi yapay zeka destekli yol tespit cihazı tasarladı
    09 Nis Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi yapay zeka destekli yol tespit cihazı tasarladı

    Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi Zeynep Demirtaş, araştırma görevlisinin danışmanlığında bozuk yolları tespit için yapay zeka destekli, kameralı cihaz tasarladı. Proje, yol güvenliğini artırarak trafik kazalarını önlemeyi ve bakım maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyor.

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.


Advertisement