Urfa'da Valilik Ve Belediye Tanıtım Turuna Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Urfa'da Valilik Ve Belediye Tanıtım Turuna Çıkıyor

Urfa\'da Valilik Ve Belediye Tanıtım Turuna Çıkıyor

Şanlıurfa Valisi Küçük, Mart ayında Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bölgenin tanıtımı için bir dizi temaslarda bulunacaklarını söyledi.

27.01.2016 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2016 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa bütün olumsuzluklara rağmen sanayi, eğitim ve sağlık alanında önemli yatırımlara ev sahipliği yaptığını söyledi. En büyük eksiklik olarak turizm alanında olumsuz algıdan kaynaklanan düşüklüğü gördüklerini belirten Vali Küçük, bu algı değiştirmek için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışma yapacaklarını söyledi.

Şanlıurfa Valiliği Konferans Salonunda yapılan 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısın başkanlık yapan Vali Küçük, Şanlıurfa'nın son bir yılını değerlendirdi. İl kaymakamları, belediye başkanları ve diğer kurum amirlerinin hazır bulunduğu kurul toplantısında Vali Küçük, "Bir kere eğitimde dev bir adım atıldı. Geçen yıl yaklaşık 200 tane okul açtık. İl ve ilçelerde hastane yapımlarına başladık. Bir kısmı açıldı, bir kısmı da açılacak. Eyyübiye Devlet Hastanesi 840 yataklı ve üniversite hastanesi onu da açıldı sayıyorum. İkisi beraberce vatandaşlarımızın hizmetine girecek. Gençlik ve spor merkezi anlamında da birçok gençlik merkezi, spor sahası ve gençlerle ilgili üniteler açtık, açmaya devam ediyoruz. Tarım alanında verimli bir yılımız geçti. Hasat da fiyat da çok uygundu. Buğdayda fiyat çiftçimizi gerçekten tatmin etti. Sanayi alanı, Şanlıurfa'nın en iddialı olduğu alanlardan biri. Şuna ben eminim. Önümüzdeki beş yıl içerisinde Şanlıurfa, Türkiye'nin en önemli sanayi lokomotiflerinden biri olacak inşallah. Suriye ve Irak'ta barış hakim olunca o bölgeye yapılacak ekonomik faaliyetlerin sıklet merkezi Urfa olacak. Onun için Organize Sanayi Bölgelerinde adımlarımız devam ediyor. 3. Organize Sanayi Bölgesini açtık. Şu anda yer tahsisi yapıyoruz. Gıda İhtisas Sanayinin kuruluş onayı bakanlıktan geldi. Yer tahsisi yapıldı. Ben, bu yıl içerisinde Gıda İhtisas Sanayi Bölgesinin de açılacağına inanıyorum. Bütün bunlar dev yatırımlar Şanlıurfa için. Bunların hepsi içerisinde yüzlerce fabrikayı barındıran, barındıracak olan büyük, devasa eserlerdir. Şu anda Organize Sanayi Bölgesinde yapılan fabrika sayısı 62'dir. Bu sene 50 tane daha fabrikanın açılacağına inanıyorum. Bunların hepsi 100 ile 500 arasında istihdam sağlayacak fabrikalardır. Bu hususta Hayvancılık OSB çok önemli bir merhaleye gelmiştir. Yüzde 50'si tamamlanmıştır. 100 bin büyükbaş hayvan orada beslenecek ve üretime katılacak. Mağaralarımız temizlenecek, belki de turizme kazandırılacaktır" dedi.

'KIYAS YAPMAMIZ LAZIM'

Şanlıurfa'nın geçen senenin bütün olumsuzluklarına rağmen tarihi yürüyüşünü devam ettirdiğini dile getiren Vali Küçük, "Eksiğimiz, aksağımız, noksanımız yok mu? Elbette var. Ama bir şeyi kıyaslıyorken bir şeyle kıyaslamamız lazım. Ya geçmişle ya çevreyle. Eksik olmaz olur mu? Tabi ki, şuralarda yanlışımız var, eksiğimiz var. Bir başarıyı başarısızlıkla kıyaslamanız lazım. Ben kıyaslıyorum. Düşüncenin temeli kıyasa dayanır. Anlamlı bir şey söyleyebilmeniz için kıyas yapmanız lazım. Onun için ben bu kıyaslamayı yaptığımda Şanlıurfa'ya başarılı buluyorum. Başarının altında ilk önce Şanlıurfa halkının dirayeti, feraseti açık yürekliliği yatıyor. Bunu niçin söylüyorum. Çünkü 500 bin insana bakma iradesinden yola çıkarak söylüyorum. Birileri gibi bir yerlere uysaydı, şunlar, bunlar olurdu. Şanlıurfa'nın bu açık yürekliliği kendisine bereket olarak dönüyor. Şunu demek istiyorum. Bazı yüklerin altındayız. 500 bin insanın yükünün altındayız. Şunu unutmayın. Misafir geldiğinde çok daha fazlasını bırakır. Bizim inancımız, düşüncemiz, kanaatimiz budur. Bu bereket, mağdur, mazlum, zulümden kaçmış insanların bereketidir" diye konuştu.

TURİZM YATIRIMLARI

Urfa'nın turizm alanında bu sene kapasite olarak geriye gittiğini belirten Küçük, ama turizm alt yapısı olarak önemli yatırımlara imza attıklarını vurguladı. Küçük, "Sadece Güneydoğu algısından kaynaklanan turist sayısında bir azalış oldu. Ama bunu 2106'da fazlasıyla telafi edeceğiz. Mart ayında büyükşehir belediyemizle birlikte büyükşehirlerde büyük bir tanıtım çalışmasına giriyoruz. Özellikle Ankara ve İstanbul'da, Şanlıurfa'nın o algısını çok daha noktalara taşımak için. Bunun yanında çok büyük turizm altyapı yatırımlarımız devam ediyor. Bunların içinde Eyyüp Nebi var, Harran var. Bunun içinde Şanlıurfa'da birçok restorasyon çalışması var" dedi.

REFORM PAKETİ

2016'da sanayi alanında çok büyük atılımlar içerisinde olacaklarını belirten Vali Küçük, hükümetin Güneydoğu'yla ilgili açıklayacağı ekonomik paketin Urfa için çok önemli olduğunu dile getirdi. Küçük, "2016'da 3 tane büyük Organize Sanayi Bölgesinin başladığını hep birlikte göreceğiz. Bunlar Gıda OSB, Hayvancılık OSB ve 3. OSB. Bunlar büyük, devasa eserler. Büyük firmaların Urfa'ya döndüğünü görüyoruz, izliyoruz. Tekrar yatırımcılar büyük illerden, çevre illerden Şanlıurfa'ya gelmeye başladılar. Özellikle hükümetin açıklayacağı reform paketi bizi çok yakından etkileyecek. Herhalde birkaç ay içinde bu reform paketinin Şanlıurfa'ya çok büyük yansımaları olacak. Yatırımı müspet yönde etkileyecek bir konudur. Ayrıca Tarım Bakanlığı gibi çok önemli bir bakanlık Şanlıurfa'dadır. Sayın Faruk Çelik, tarımın merkezine Tarım Bakanı. O anlamda çok ciddi iyileştirmeler, teşvikler ve teknik altyapı desteğinin olacağına inanıyorum. Bu bizim için bir şanstır. Urfa yarına daha umutlu, daha parlak bakıyor" ifadelerinin kullandı. Vali Küçük konuşmasının ardından kurum amirleri kendi kurumlarının yapmış oldukları projeler ve hizmetler hakkında sunumlarını gerçekleştirdikten sonra koordinasyon kurulu toplantısı sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa'da Valilik Ve Belediye Tanıtım Turuna Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement