Urfa'dan Amara'ya Öcalan Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Urfa'dan Amara'ya Öcalan Yürüyüşü

Urfa\'dan Amara\'ya Öcalan Yürüyüşü

DBP Şanlıurfa İl Örgütü, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için Öcalan'ın doğduğu köy olan Amara köyüne yürüyüş düzenleyecek.

30.03.2015 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa İl Örgütü, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'da Öcalan'ın özgürleşmesi için Amara köyüne dört günlük yürüyüş düzenleyecek.

Düzenlenecek olan yürüyüş 31 Mart'ta Şanlıurfa il merkezinden başlayıp 4 Nisan'da Öcalan'ın doğduğu köy olan Amara'da son bulacak. Konu ile ilgili parti binasında basın açıklaması yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa İl Eş Başkanı İsmail Kaplan, her yıl düzenledikleri 4 Nisan etkinliklerini bu yıl da devam edeceklerini ve bu yıl ise Urfa'da 31 Mart'ta saat 08.30'da Sigorta Kavşağından başlayıp dört günlük bir yürüyüş planladıklarını belirti.

Kaplan, "Yürüyüş, milletvekilleri, aday adayları ve halkımızın katılımı ile olacak. Bu yürüyüşün amacı sayın Öcalan'ın özgürlüğü içindir. Sayın Öcalan iki yıldır bir barış süreci başlatmıştır. Bu barış süreci zindanlarda ve heyetler ile yürütülmeyeceğini biliyoruz. Eğer Türk Devleti bu konuda samimi ise başta sayın Öcalan'ın özgürleştirip bu diyalog süreci müzakere sürecine çevirmeli. Kürt sorununu ancak bu şekilde çözüleceğine inanıyoruz" dedi

'AMAÇ SÜRECİN SAĞLIKLI YÜRÜTÜLMESİ'

Bu yürüyüşün sürecin daha sağlıklı yürütülmesi amacıyla önemli olduğunu ifade eden Kaplan şunları kaydetti: "Bu anlamda biz de Urfa halkı olarak sayın Öcalan'ın özgürleştirilip, bu sürecin daha sağlıklı yürütülmesi konusunda böyle bir organizasyon hazırladık. Bilindiği gibi Urfa'nın tarihte çok önemli bir yeri vardır. Urfa peygamberler şehridir. Hz. İbrahim'in efsanesini tüm halkımız biliyor. Bu zulme son vermek için böyle bir yürüyüş başlatıyoruz. Tüm halkımızı bu yürüyüşe davet ediyoruz. Burada bu yürüyüşün anlamını ve önemini tüm dünyaya açıklıyoruz. Dört günlük yürüyüşün ilk günü Suruç Aligör'de konaklayacağız. İkinci gün Aligör ile Birecik arası, üçüncü gün Birecik de ve son gün ise Amara köyünde yürüyüşümüzü sonlandıracağız."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa'dan Amara'ya Öcalan Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Palandöken Kayak Merkezi'nde Pistlerin Uzunluğu Artacak
    09:59 Palandöken Kayak Merkezi'nde Pistlerin Uzunluğu Artacak

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Kayak Merkezi'nde bulunan pistlerin toplamının 350 kilometre uzunluğuna çıkarılacağını açıkladı.

  • Kahramanmaraş'ta yaşlı kadın, deprem sonrası yeni evine kavuştu
    09:58 Kahramanmaraş'ta yaşlı kadın, deprem sonrası yeni evine kavuştu

    Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrası yıkılan köy evlerinin yerine yapılan konutlar, depremzedelerin yeni yuvası oldu. Yapımı tamamlanan köy konutları, hak sahiplerine teslim edildi. Yaşlı bir kadın olan Fatma Kaygısız da yeni evine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Amasya'da kontrolden çıkan otomobil şarampole uçtu, alkollü sürücü yaralandı
    09:54 Amasya'da kontrolden çıkan otomobil şarampole uçtu, alkollü sürücü yaralandı

    Amasya'da Turan D. tarafından kullanılan bir otomobil, kontrolden çıkarak şarampole uçtu. Yaralanan sürücünün alkollü olduğu tespit edildi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt başkanlığında 'Seçim Güvenliği' toplantısı gerçekleşti
    09:54 Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt başkanlığında 'Seçim Güvenliği' toplantısı gerçekleşti

    Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt başkanlığında yapılan 'Seçim Güvenliği' toplantısında, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için güvenli bir ortamın sağlanması amaçlandı. Toplantıya il emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, birim amirleri, ilçe emniyet müdürleri ve görevli amirler katıldı.

  • Ankara'da Vatandaşlar Fiyatlara Tepki Gösterdi
    09:53 Ankara'da Vatandaşlar Fiyatlara Tepki Gösterdi

    Ankara'da pazara giden vatandaşlar, meyve sebze fiyatlarının pahalılığından dert yanarak tepki gösterdi. Vatandaşlar, alım güçlerinin düştüğünü ve eskiden alacakları miktarın yarıya düştüğünü belirtti. Emekli maaşlarının yetmediğini ifade eden vatandaşlar, hükümetin denetim eksikliği ve seçime odaklanmasını eleştirdi. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, fiyatların artışının seçim sonrasında daha da yükseleceğini düşündüklerini dile getirdi.

  • Minibüsün çarptığı kadın ezilmekten kıl payı kurtuldu
    09:52 Minibüsün çarptığı kadın ezilmekten kıl payı kurtuldu

    Bayburt'ta meydana gelen trafik kazasında kaldırımdan inen kadına minibüs çarptı. Yere savrulan kadın, ezilmekten kıl payı kurtuldu. Yaşanan talihsiz kaza ise bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza sonucunda yaralanan kadın, ambulansla Bayburt Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Gümüşhane'de 40 Yıldır Kıraathane İşleten Galip Gün, Temizlik Tutkusunu Sürdürüyor
    09:50 Gümüşhane'de 40 Yıldır Kıraathane İşleten Galip Gün, Temizlik Tutkusunu Sürdürüyor

    Gümüşhane'de 40 yıldır kıraathane işletmeciliği yapan 59 yaşındaki Galip Gün, işletmesini evi gibi temiz tutuyor. Her oyundan sonra ıstaka ve taşları özel bezlerle temizleyen Gün, müşterilerin memnuniyetini kazanıyor. Gün'ün titizliği ve temizliği nedeniyle kıraathane tercih ediliyor.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Son Mitingini Yaptı
    09:50 Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Son Mitingini Yaptı

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 31 Mart Yerel Seçimleri'ne saatler kala son büyük seçim mitingini binlerce Kuşadalı'nın katılımıyla İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda yaptı. Başkan Günel, sevgi ve destek mesajlarıyla dolu bir konuşma gerçekleştirdi ve Kuşadası halkına teşekkür etti. Ayrıca, sahte hesaplar aracılığıyla iftira kampanyası düzenleyenlere de cevap verdi.

  • Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak Rakip Adayların İddialarını Yalanladı
    09:50 Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak Rakip Adayların İddialarını Yalanladı

    Çine Belediye Başkanı ve CHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Kıvrak, rakip belediye başkan adaylarının kendisine yönelik iddialarını sert bir dille yalanladı. Dürüst siyaset yapmaya davet eden Kıvrak, hesap verme konusunda iddialara açık olduğunu belirtti.

  • Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Belediye Personelini Ziyaret Etti
    09:50 Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Belediye Personelini Ziyaret Etti

    Akhisar Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Besim Dutlulu, 5 yıllık görev süresinde kendisine mesai arkadaşlığı yapan Akhisar Belediye personelini ziyaret etti. Dutlulu, önceki dönemlerde mesai ücretleri bile verilmeyen belediye personelinin çalışma şartlarını ve maaşlarını iyileştirdiklerini belirterek, ikinci döneminde de omuz omuza Akhisar'ı güzelleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

  • Ukrayna'da Savaş Ortamında Komutanın Gizli Aşk Görüntüleri Ortaya Çıktı
    09:46 Ukrayna'da Savaş Ortamında Komutanın Gizli Aşk Görüntüleri Ortaya Çıktı

    Ukrayna'da bir gizli kamera, savaşın devam ettiği bir dönemde, aynı anda 3 meslektaşı ile aşk yaşayan bir komutanın makam odasında çekilen görüntülerini ortaya çıkardı. Görüntüler sosyal medyada büyük infial yarattı ve ülkede tartışmalara neden oldu.


Advertisement