Urfa Fıstığı işte böyle 'Antep Fıstığı' oluyor! - Son Dakika
Güncel

Urfa Fıstığı işte böyle 'Antep Fıstığı' oluyor!

Urfa Fıstığı işte böyle \'Antep Fıstığı\' oluyor!

Şanlıurfa en büyük fıstık yetiştirme potansiyeline sahip olmasına rağmen Gaziantep 10'uncu kez düzenlediği fıstık festivali ile adını dünyaya duyurmaya devam ediyor. Festivale katılacak olan sanatçılardan birisi Şanlıurfalı...

21.09.2016 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 10. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat festivali düzenlenecek.
23-25 Eylül tarihleri arasında Gaziantep Fıstık Festivaline ev sahipliği yapacak. Festival Park'ta düzenlenecek festivalde ise Şanlıurfalı sanatçı Ferhat Göçer ve İhsan Güvenç konser verecek.
Antep Fıstığının tüm dünyaya tanıtımının yapılması ve ekonomik değerinin arttırılması amacıyla yapılan festivalde fıstığın yanı sıra Gaziantep'in tüm kültürel değerleri de tanıtılacak.
Komşu il Antep 10'uncu kez festivale imza atarken, bir marka olamasa da fıstığın en yoğun yetiştirildiği Şanlıurfa'da henüz bugüne kadar bir festival yada farklı bir etkinlik yapılmadı. Antep, Urfa fıstığını tüm dünyaya Antep fıstığı olarak duyururken, Şanlıurfa'nın kendi değerine sahip çıkması için yetkililerden bir adım atmaları bekleniyor.
Öte yandan ilk kez Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, fıstığı tanıtma adına beraberindeki ilgili bürokratlarla birlikte Birecik'te fıstık hasadına katılmıştı.Kaynak: Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa Fıstığı işte böyle 'Antep Fıstığı' oluyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement