Urfa Kırsal Bölgelerde Kavgalar Meydana Geldi - Son Dakika
Güncel

Urfa Kırsal Bölgelerde Kavgalar Meydana Geldi

Urfa Kırsal Bölgelerde Kavgalar Meydana Geldi

Şanlıurfa'da silahların da kullanıldığı seçim kavgaları meydana geldi.

08.06.2015 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da seçim gününün ilk kavga haberi her seçimde olay çıkan Eyyübiye ilçesine bağlı Uğurlu Mahallesinden (köy) geldi.

15 kişinin yaralandığı Uğurlu'da bir gazeteci de yaralandı. Siverek, Ceylanpınar ve Haliliye ilçelerine bağlı köylerden de kavga haberleri geldi.

EYYÜBİYE

Uğurlu Mahallesinde sandık başlarına gelen HDP'lileri almak istemeyen bir grup tüfek, bıçak, taş ve sopalarla saldırdı. Çıkan kavgada gazetecilerin de bulunduğu 15 kişi yaralandı.

Merkez Eyyübiye İlçesi'ne bağlı Uğurlu ile Yeniköy Mahallesi'nde oy kullanılan okulları ziyarete giden HDP'li grup engellendi. Bunun üzerine çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve taraflar birbirine taş, sopa, bıçak ve tüfeklerle saldırdı. Havaya da ateş açılan kavgaya engel olmaya çalışan jandarmalar yetersiz kalınca bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Yaşananları görüntüleyen bir kameramanın da dövülerek kafasının kırıldığı ve bıçakla yaralandığı olaylar, takviye ekiplerin müdahalesiyle sonlandırıldı. Çıkan olaylarda yaralanan 15 kişi ambulans ve otomobillerle kentteki hastanelere götürüldü. Yaşanan gerginliğin sürmemesi için her iki mahallede polis ve jandarma zırhlı araçlarla önlemlerini artırdı.

SİVEREK

Siverek'te açık oy kullanmak istenilmesi üzerine çıkan kavgada üç kişi yaralandı. Öğle saatlerinde oy kullanmak için Yücelen Mahallesi'ndeki okula giden birbirine akraba CHP ve HDP taraftarı olan Ökten ailesi fertleri arasında, tartışma çıktı. İddiaya göre CHP taraftarları açık oy kullanmak isterken, akrabası olan HDP sempatizanları buna tepki gösterdi. Bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada Sinan, Hüseyin ve Dağıstan Ökten yaralandı. Yaralılar, ambulansla hastaneye sevk edilirken, okulda ise jandarmalar önlemlerini artırdı.

Hastanede tedavisine başlanan ve HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın da ziyaret ettiği yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

HALİLİYE

Haliliye'de başkaları adına oy kullanmak isteyen kişilere izin vermeyen sandık başkanı Hasan Cort, dövülerek hastanelik edildi. Öğle saatlerinde merkez Haliliye İlçesi'ne bağlı Bakımlı Mahallesi'ndeki Bakımlı İlkokulu'nda meydana gelen olayda, iddiaya göre, oy kullanma işlemi sürerken Sandık Kurulu Başkanı Hasan Cort, önemli bölümü tarım işçisi kadınların bulunduğu kişilere ait kimliklerle oy kullanmak istediği öne sürülen kişileri engellenmek istedi. Bu gerekçeyle Hasan Cort ve kimliği öğrenilemeyen kişiler arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Sandık başkanı Cort, başkaları adına oy kullanmak istediği öne sürülen kişilerce dövüldü. Yaralanan ve burnunda da çatlak oluşan Hasan Cort, çağrılan ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedaviye altındı.

SOSYAL MEDYAYI SALLAYAN GÖRÜNTÜ

Dün ülke genelinde çok sayıda vatandaş oy kullanmak için erkenden sandıklara giderken, Şanlıurfa'da çekilen bir görüntü sosyal medyayı salladı.

Elinde birden fazla oy pusulası ile kabine giren HDP'li, evet mührünü teker teker bütün pusulalara basarken ve zarfları sandığa atarken, bir başkasına da fotoğrafını çektirdi!

AK PARTİ SANDIKLARIN İPTALİNİ İSTEDİ

Görüntülerin sosyal medyada geniş yer bulmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da HDP'ye toplu oy kullanıldığı iddialarına ilişkin, "Seçimin bu sandıklarda iptaline ilişkin talebimiz oldu" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa Kırsal Bölgelerde Kavgalar Meydana Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ahmet tõkel: ak bu tablyi haketmedi 0 0 Yanıtla

Advertisement