Şanlıurfa Merkezli 3 İlde Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa Merkezli 3 İlde Uyuşturucu Operasyonu

Şanlıurfa Merkezli 3 İlde Uyuşturucu Operasyonu

Şanlıurfa merkezli 3 ildeki uyuşturucu operasyonunda KOM ekipleri, 88 kilogram esrar, 5 gram eroin, 7 bin 642 ecstasy hap ele geçirdi.

24.12.2013 13:48  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa merkezli 3 ildeki uyuşturucu operasyonunda 88 kilogram esrar, 5 gram eroin, 7 bin 642 ecstasy hap ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, sokak satıcılarına yönelik çalışma başlattı.

Yaklaşık 6 süren teknik ve fiziki takip sonucunda Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi, İstanbul ve Diyarbakır'daki belirlenen 17 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 40 kişi gözaltına alındı.
Şüphelilerin ev ve iş yerlerindeki aramada ise 88 kilogram esrar, 5 gram eroin, 7 bin 642 ecstasy hap ve 11 gram bonzai bulundu.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 40 kişiden 23'u tutuklandı.
Operasyonun ayrıntıları ile ilgili açıklama yapan Urfa Emniyeti şu bilgilere yer verdi: "
6 aylık çalışmalar sonucunda farklı zaman ve yerlerde sokak satıcılarına yönelik 16 ayrı operasyon yapılmıştır. Bu operasyonlarda; Bir kısmı satışa hazır vaziyette paketlenmiş, 83 Kg Esrar Maddesi, 7 bin 632adet Ectasy Hap, 6.9 gram Bonzai Maddesi, Hassas Terazi, uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen paralar ele geçirilmiştir. Operasyonda yakalanan (24) şahıstan (23) şahıs Tutuklanmış, diğerleri hakkında adli süreç devam etmektedir.

Ayrıca bu operasyonların devamında; 20.12.2013 tarihinde; İl Merkezinde (11), Siverek İlçesinde (3), İstanbul (2), Diyarbakır (1) olmak üzere toplamda (17) adrese Eş zamanlı Operasyon düzenlenmiştir. Operasyonlarda; 5kg Esrar Maddesi, 5,5 gram Eroin Maddesi, 10 adet Ectasy Hap, 5 gram Bonzai Maddesi Hassas Terazi, uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen paralar ele geçirilmiştir. (16) şüpheli şahıs yakalanmıştır.
Toplamda 40 şahıs yakalanmış, 88 kg Esrar Maddesi, 5.5 gram Eroin Maddesi, 7 bin 642 adet Ectasy Hap, 11,9 gram Bonzai Maddesi ele geçirilmiştir.

Özellikle, ilimizde uyuşturucu satarak hedef kitle olan gençlerimizi bu batağa sürüklemek isteyen uyuşturucu çetelerine karşı mücadelemiz büyük bir kararlılık ve artan ivmeyle devam edecek olup, bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek, çalışmalarımızda motivasyon kaynağı olmaktadır." (İPEKYOL)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa Merkezli 3 İlde Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement