Urfa, Sandık Başındaydı - Son Dakika
Güncel

Urfa, Sandık Başındaydı

Urfa, Sandık Başındaydı

Dün tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa ve ilçelerinde de Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gidildi.

11.08.2014 11:11  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VALİ KÜÇÜK RASİME POLAT İLKOKULU'NDAYDI
Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük Rasime Polat İlkokulu'nda oy kullandı. Eşi Ayşe Küçük ile okula gelen Vali Küçük, 2084 nolu sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanma işlemin ardından Vali Küçük, yaptığı açıklamada tüm ülkede bir demokrasi şöleni yaşadığını belirtti. Seçimin tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Küçük, kente seçimin sorunsuz bir şekilde yaşanması konusun tüm önlemlerin alındığını söyledi.

EĞİLMEZ, KARAKÖPRÜ'DE OY KULLANDI
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez oyunu Karaköprü İlçesinde kullandı.
AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez oyunu Şanlıurfa Karaköprü Özel Eğitim Uygulama Merkezinde Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Baydilli, İl başkan yardımcısı Emin Demirkol ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Eriten ile birlikte gelerek kullandı.
İl Başkanı Eğilmez oyunu kullandığı okulun bahçesinde yaptığı kısa değerlendirmede, bu seçimin memleketimize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.
Her yerde sandık görevlileriyle sandıklara sahip çıktıklarını söyleyen Eğilmez; "İnşallah bu emeklerimizin karşılığını alırız. Bu seçimde güzel bir sonuçla seçimi kazanırız. Ben bir kez daha seçimin memleketimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

BAŞKAN GÜVENÇ, AİLESİYLE BİRLİKTE SANDIĞA GİTTİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç, Eşi Turan, kızı Selvi Nazlı ve oğlu İbrahim Yurday ile birlikte ilk kez halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanlığı için Rasime Polat İlkokulunda sandık başına giderek oy kullandı.
Başkan Güvenç ve Ailesi, Rasime Polat İlkokulunda Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmaya gittiği okulda vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Vatandaşlarla Cumhurbaşkanlığı secimi üzerine sohbet eden Başkan Güvenç, cumhuriyet tarihinin önemli demokratik adımlarından birini halkla birlikte gerçekleştirdiklerini anlattı.
Sandık başına geçip oy kullanan Başkan Güvenç, Türkiye'ye ve demokrasiye Hayırlı olması temennisinde bulunarak, sandık görevlileri ile bir sure sohbet etti.
Oy kullanımının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Güvenç, "Ülkemiz için ne hayırlıysa o olsun. İlk defa Reisi Cumhuru Halk seçiyor, Türkiye Demokrasi tarihinin en önemli olaylarından birini yaşıyor. Zor süreçlerden geçilerek bu hale geldik. Ama hamd olsun huzur içerisinde Cumhurbaşkanımızı seçiyoruz. Bu Türkiye'nin gücüne güç katacak, Türkiye'nin önünü açacaktır. Bize ve Demokrasimize yakışan budur bu şekilde devam etmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Oy kullanmaya gelen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Güvenç, burada oy kullanmaya gelen 90 Yaşındaki Mehmet Akkurt'u ve Ailesiyle yakından ilgilenerek, oy kullanmaya geldiği için tebrik edip cumhurbaşkanlığı seçiminin önemi üzerine sohbet etti. Oy kullanmak üzere gösterdikleri Duyarlılık ve yoğun katilim için vatandaşlara teşekkürlerini ifade eden Başkan Güvenç, daha sonra oy kullanılan diğer okulları ziyaret etti.

DEMİRKOL, KENDİ İLÇESİNDE OYUNU KULLANDI
Şanlıurfa merkez Haliliye ilçesi Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, eşi Adile ve Eczacı olan kızı Nezire Demirkol ile birlikte ilk kez halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanlığı için Kız İmam Hatip Lisesinde sandık başına giderek oy kullandı.
Başkan Demirkol, eşi ve kızı Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmaya gittiği okulda vatandaşlardan ilgi gördü. Vatandaşlarla ve Sandık başındakilerle tek tek tokalaşarak hal hatırlarını ve varsa taleplerini soran Haliliye Belediye Başkanı Demirkol, Cumhurbaşkanını ilk defa halk olarak seçmek için sandık başına gittiklerini belirterek, Cumhuriyet tarihinin önemli demokratik adımlarından birini halkla birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.
Eşi Adile ve kızı Nezire'den sonra oyunu kullanan Başkan Demirkol, Türkiye'ye, İslam alemine ve hatta dünyaya hayırlı olması temennisinde bulunarak, sandık görevlilerine teşekkür etti.
Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, "Hakkımıza hayırlısı olur inşaallah. İlk defa Cumhurbaşkanını halk seçiyor. Türkiye Demokrasi tarihinin en önemli olaylarından birini yaşıyor. Zor dönemlerden geçilerek bu hale geldik. Allah'a hamd olsun, bugün huzur içerisinde Cumhurbaşkanımızı seçiyoruz. Bu seçim sonrası Türkiye'nin gücüne güç katılacak. Tekrar bu seçimin İslam âlemine, ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz. İnşallah sandıkların açılmasıyla da, yeni Türkiye'nin ve milletin adamı Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 12. Cumhurbaşkanımız olacaktır. Demokratik haklarını kullanarak sandık başına gelip oylarını kullanan vatandaşlarımıza candan teşekkür ediyoruz. Bu sıcakta yorgunluklarının bedeli inşaallah hizmet olarak geri dönecektir" dedi.
Başkan Demirkol, okulda ve sandık başlarında görev alan polis, memur, görevli herkese tek tek teşekkür ederek, varsa taleplerini dinledi.

ÇİFTÇİ, FEN LİSESİNDE OYUNU KULLANDI
Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Karaköprü Fen Lisesi 1062 nolu sandıkta oyunu kullandı.
Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, oy işleminin ardından sonra yaptığı açıklamada; "Vatandaşlar anlamında halkımız anlamında demokratik bir sistem halkın iradesinin sandığa yansıması bugün gerçekleşiyor. Tüm yurtta devletin bir numarası olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılıyor. Karaköprü'deki tüm okullarımızı gezdik güzel bir katılım var. İnsanlarımız rahat bir ortam içerisinde gidip oy işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Öncelikle ortaya çıkacak olan sonucun devletimiz için milletimiz için ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

EKİNCİ, TURLUK MAHALLESİ'NDE OYUNU KULLANDI
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Turluk Mahallesi'nde kendi reyini kullanarak, 'Bizde tercihimizi gelecekten yana, milletin adamından yana kullandık' dedi.
Akşemsettin, Direkli, İmam Keskin, Hayati Harrani, Yenice gibi birçok mahalleyi gezerek vatandaşların oyunu kullandığı okulları ziyaret eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kendi oyunu da Turluk Mahallesi'nde kullandı. 2236 nolu sandıkta oyunu kullanan Başkan Ekinci, hayırlı olması temennisinde bulundu.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci oy kullanma işlemi sonrası bir açıklama yaparak; "10 Ağustos seçim sürecinin ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz. Bizde sabahın erken saatlerinden itibaren okullarımızı gezdik dolaştık ve oyumuzun bulunduğu Turgutlu Mahallesine gelerek oyumuzu kullandık. Bizde tercihimizi gelecekten yana, milletin adamından yana kullandık. Tabi bu tercihi yapmamızdaki etkenleri sıralamamıza gerek yok, milletimiz bunu biliyor" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa, Sandık Başındaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement