Urfa Ve İlçelerinde 23 Nisan Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

Urfa Ve İlçelerinde 23 Nisan Çocuk Bayramı

Urfa Ve İlçelerinde 23 Nisan Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şanlıurfa il merkezi ve ilçelerde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

24.04.2015 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Şehir merkezinde Şehitlik anıtında düzenlenen resmi törende, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Şerif Özden Başarı Ortaokulunda devam eden etkinliklerde ise etkili olan yağış nedeniyle Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, çocukların kapalı alanlara alınmasını istedi.

Yağışın durmasının ardından kentteki çeşitli okullardan gelen öğrenciler bahçeye çıkarak müzik eşliğinde çeşitli gösteriler sundu.

EYYÜBİYE'DE 23 NİSAN

23 Nisan Çocuk Bayramı günü kutlamalarında Eyyübiye'de Yenice Merkez İlk Okulu'nda etkinlikler düzenlendi. Yenice Merkez İlk Okulu bahçesinde sabah saatlerinde başlayan 23 Nisan Etkinliğine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun ve halk katıldı.

Yoğun katılımların sağlanmasıyla başlayan etkinlik, yağmura rağmen coşkulu bir şekilde sürdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte minik öğrenciler hazırlamış oldukları oyunları sergilediler. 23 Nisan konu adlı şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler şiirlerini seslendirdiler, öte yandan da yöresel müzikler eşliğinde halaylar çekilip oyunlar oynandı. Yapılan bu gösterilerin ardından okula vermiş olduğu desteklerden dolayı Yenice Merkez İlk Okulu Müdürü Mehmet Kakaç tarafından Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye bir plaket takdim edildi.

Başkan Ekinci'ye plaketini veren Okul Müdürü Mehmet Kakaç, "Göreve başladığı günden bugüne kadar eğitime her alanda katkı sunan ve bugün ki etkinliğimize katıldıkları için Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci'ye çok teşekkür ediyorum" dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise "Eğitime güzel katkılar yaptık, bu katkıların birileri tarafından bilindiği bilmiyorduk bunu da öğrenmiş olduk burada. Özellikle ilk okul ve orta okul sınıflarında sıkıntılı bir dönemden geçmiş birey olarak, bende elime geçen imkanlar doğrultusunda eğitimcilere her konuda destek vereceğimi ifade etmiştim. Bundan sonraki süreçte de, öğrencilerimizin eğitimcilerimizin ve okullarımızın yanında olacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bir kez daha kutluyorum" İfadelerini kullandı.

KARAKÖPRÜ'YÜ ÇOCUKLAR YÖNETTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Karaköprü Belediyesi tarafından "1. Karaköprü Çocuk Meclisi" toplantısı yapıldı.

Meclis salonunda gerçekleştirilen 'Çocuk Meclisi" toplantısına; Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi, Karaköprü Belediyesi Meclis Üyeleri, çocuklar ve veliler katıldı.

Karaköprü Çocuk Meclisinin birinci oturumundan önce Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi, Karaköprü Belediye Meclis üyeleri ile birlikte öğrencilere ve velilere karanfil dağıttı.

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Meclis Başkanlık görevini 11 yaşındaki 100. Yıl ilkokul öğrencisi Zeliha Kübra Toprak'a bıraktı.

11 yaşındaki Zeliha Kübra Toprak tarafından yönetilen "Karaköprü Çocuk Meclisinin" 1. Oturumunda; Çocuk işçiliğinin yasaklanması, Çocukların dilendirilmesinin yasaklanması, KaraköprüDoğukentMahallesi Ada-2015 Parsel-23'te çocuklar için oyun dünyasının yapılması ve Akbayır Mahallesi'nde yapılacak olan yaşam parkı içinde bilim ve kütüphane merkezinin yapılması ile ilgili kararlar oy birliği ile alındı. Çocuk Meclisi toplantısının ardından Karaköprü Belediye Başkanlığı tarafından öğrencilere ve velilere çeşitli hediyeler verildi.

MİNİKLERİN SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ

Karaköprü Belediyesinin öncülüğünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında miniklerin yapmış olduğu resim sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Serginin açılışına Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi'nin yanı sıra, Vali Yardımcısı Aylin Duman Kırcı, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik'in eşi Ebru Şenlik, minik öğrenciler ve veliler katıldı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Aylin Duman Kırcı, "23 Nisan sebebiyle minikler resim sergisini açıyoruz. Ben başta Belediye Başkanımız olmak üzere bütün velilerimize, öğretmen arkadaşlarımıza ve Karaköprü Belediyemize, okul idaremize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ise, "Bahçelievler Anaokulumuzun düzenlemiş olduğu bir sergi. Bizlerde bu sergiye okulumuza, çocuklarımıza, çocuklarımızın geleceğine, onların yeteneğine bir nebze olsun katkıda bulunuyoruz. Müthiş dünyalarını resimlerine yansıtmışlar. Ben hocamızı kutluyorum. Emeği geçen herkesi tüm öğretmenlerimizi burada tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Çocuklarımız içinde 23 Nisan'a gelmiş olması güzel oldu. Hepsinin 23 Nisan Ulusak Egemenlik ve Çocuk Bayramları kutlu olsun diyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından resim kursuna katılım gösteren minik öğrencilere katılım belgesi verildi. Bu arada minik öğrenciler 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşarken çocukların yaptığı resimlerin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

KIZ YURDUNDA DA KUTLAMALAR YAPILDI

Genç MİSİAD Şanlıurfa Şubesi, Sabancı Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunu ziyaret ederek, kimsesiz çocukların 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Genç Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin organize ettiği programa; Dernek Şube Başkanı Ahmet Gökhan Gökmen, Genç MİSİAD Şube Başkanı Mehmet Emin Boz, MİSİAD Yönetim kurulu üyeleri Osman Mutlu, Halil Öncel, Sefa Ayaydın, Cengiz Bakır, Genç MİSİAD Yönetim kurulu üyeleri Cihan Gökmen, Reşat Öncel ve Naif Bülbül katıldı.

Yurtta kalan çocuklara yönelik müzik eşliğinde palyaço ve pamuk prenses gösterisi yapıldı. Yaklaşık iki saat süren etkinlikte çocukların mutlu oldukları gözlemlendi.

Genç MİSİAD Urfa Şube Başkanı Mehmet Emin Boz, düzenledikleri etkinlikle ilgili bir açıklama yaparak; "23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla yurtta kalan çocukları mutlu etmek amacıyla böyle bir organizasyon düzenledik. Herkesin burayı ziyaret ederek çocuklara en azından bir tebessüm göstermelerini ve kendilerine, küçük de olsa birer hediye vermelerini arzuluyoruz. Bizler, Genç MİSİAD ailesi olarak bunu gerçekleştirdik ve buna benzer etkinlikler yapmaya da devam edeceğiz. Bundan dolayı çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa Ve İlçelerinde 23 Nisan Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement