Urfalı Dağcılar Bu Kez Hazarbaba'da - Son Dakika
Güncel

Urfalı Dağcılar Bu Kez Hazarbaba'da

Urfalı Dağcılar Bu Kez Hazarbaba\'da

Şanlıurfa Dağcılık İl Temsilciliği'ne üye altı sporcu Elazığ'da düzenlenen Hazarbaba tırmanışına katıldı.

17.11.2015 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Dağcılık İl Temsilciliği ile Urfadosk Spor Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği ve Diyarbakır Dağcılık İl Temsilciliği ile Didosk Spor Kulübü'nün organizasyonunu yaptığı 2 bin 347 metrelik Elazığ Hazarbaba tırmanışı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Toplam 37 sporcunun katılım gösterdiği tırmanışta Urfadosk Spor Kulübü'nden 6 sporcu yer aldı. Etkinlik hakkında bilgi Dağcılık İl Temsilcisi Candan Özen, "15 Eylül 2015 Pazar günü 06.30'da Şanlıurfa'dan hareket ettik. Grubumuz 11.00'da Sivrice Hazarbaba Kayak tesislerine ulaştı. Diyarbakır grubuyla kayak tesislerinde buluşan sporcularımız saat 11.30'da tesislerden ayrılarak tırmanışa başladı. Saat 13.30'da zirveye ulaşan ve zirvede yarım saat kalan dağcılar Hazar Gölü'nün ve bölge coğrafyasının kendilerine sunduğu doğal güzellikleri izleyerek fotoğraf çektirdiler. Saat 14.30'da bin 800 metrelik kayak tesislerine geri dönüldü. Ekibimiz Diyarbakır Dağcılık İl Temsilciliğinin hazırladığı balık arası ekmek ve salatadan oluşan kumanyayı yiyerek 15.15' de tesisten ayrıldı ve 19.30'da Şanlıurfa'ya ulaştı. Etkinliğimize katılan bütün doğaseverleri tebrik ediyorum. Bu etkinliği düzenleyen Diyarbakır Dağcılık İl temsilcisine ve Didosk Spor Kulübü başkanına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Etkinliklerimiz yıl boyunca devam edecektir. Doğaseverler etkinliklerimizi facebook Şanlıurfa Dağcılık İl Temsilciliği sayfasından takip edebilirler" dedi.

HAZARBABA DAĞI VE KAYAK TESİSLERİ

Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezi, Sivrice İlçesi sınırlarında Hazarbaba Dağı'nda bulunmakta. Merkez Elazığ'a 30 kilometre uzaklıkta. Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezinde kayak pisti bin 500 metre olup, kayak merkezinde bir tesis ve kayak evi bulunuyor. Merkezde kayak için horizantal 8 pist bulunuyor. Kayak pistleri 3 km. uzunluğunda. Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezindeki Telesiyejin taşıma kapasitesi şu anda 50 kişi ancak kapasite 100 kişiye kadar arttırılabiliyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfalı Dağcılar Bu Kez Hazarbaba'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement