Urfalı Esnafa Site Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Urfalı Esnafa Site Müjdesi

Urfalı Esnafa Site Müjdesi

Şanlıurfa'da elektrikçi ve mermerci esnafına yönelik 400 metrekarelik 270 adet işletmeden oluşan site yapılmasına karar verildi.

02.07.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, Meclis Üyesi Abdullah Kaplan ve sektör temsilcilerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile görüşmesinin ardından elektrikçi ve mermerci esnafı için site yapılacağı açıklandı.

Şanlıurfa Elektrik Malzemeleri İmalatçıları Kooperatifi, Elektrikçiler ve Radyo Teknisyenleri Odası, Mermer, Karo ve Beton Mamulleri Kooperatifi, Mermerciler ve Granit İşleyiciler Derneği'nin yaptığı site başvuruları olumlu sonuçlandı.

ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin ile elektrikçi ve mermerci esnafı üyeleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç ile yaptığı görüşmenin ardından site için fizibilite çalışmalarına başlanacağı ifade edildi. Gerçekleşen görüşmede elektrikçiler için 200 metrekare oturum alanlı yaklaşık 400 metrekarelik 270 adet işletmeden oluşan site yapımı için gerekli fizibilite çalışmalarına başlanacağı belirtilerek Mermerciler için sektör temsilcileriyle tekrar görüşülmesinin ardından ihtiyaçların netleştirilmesi kararı alındı.

Görüşmenin ardından değerlendirme yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç: "Elektrik Malzemeleri İmalatçıları Kooperatifi, Elektrikçiler ve Radyo Teknisyenleri Odası, Mermer, Karo ve Beton Mamulleri Kooperatifi, Mermerciler ve Granit İşleyiciler Derneği'nin Elektrikçi ve mermerci esnafları için site yapılması ile ilgili yaptıkları başvuruların ardından yaptığımız araştırmalarda bu sektörde bulunan işletmeler için site yapılmasının uygun olacağını gördük. Uygun yer tespiti çalışmalarımız devam ediyor, alternatif birkaç bölge var, en uygunu tespit edilerek gerekli fizibilite çalışmalarına başlayacağız. Bu konu takibimizde olacaktır inşallah. Bizler Şanlıurfa'nın kalkınması için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin de yapılacak sitenin işletmeler için uygun çalışma ortamı sağlayacağını belirterek" Ekonomik ilerlemenin insan odaklı yatırımlarla gerçekleştiğini biliyoruz. Kaliteli üretimin yapılabilmesi gerek fiziki ve gerekse uygun teknolojik altyapının sağlanmasıyla doğru orantılıdır. İlimizin kalkınmasına katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu site için gerçekleştirilecek çalışmalarda bizler de ŞUTSO olarak elimizden geleni yapmaya hazırız" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement