Urfalı Esnafın 'Acı' Üzüntüsü - Son Dakika
Güncel

Urfalı Esnafın 'Acı' Üzüntüsü

Urfalı Esnafın \'Acı\' Üzüntüsü

Son dönemde yaşanan çatışmalı ortam nedeniyle yabancı turistin gelmez olduğu Urfa'da esnaf zor günler yaşıyor.

05.10.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urfa'da tezgahtaki yerini almasına rağmen bölgede yaşanan çatışmalı ortam nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin bölgeye gelmemesinden dolayı ilgi görmeyen isot, satış yapamayan esnafı üzdü.

Yeni mahsul isot tezgahlardaki yerini aldı. Fakat Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan son olaylara birlikte şehre turist gelmeyince isot tezgahlarda kaldı. Esnaf, yabancı turistin bölgeye gelmemesi sonucu satışlarda büyük düşüş olduğunu ifade etti.

Geçen yıl satışların daha iyi olduğunu söyleyen Haşimiye Çarşısı esnafı Muhittin Kılıç, "Fiyatlar geçen yıla oranla bu yıl biraz yüksek. Geçen yıl ev isotu diye tabir ettiğimiz evde yapılan isotun kilosu 15 ile 20 TL arasındaydı. Bu yıl ise 17 TL'den başlıyor 25 TL'ye kadar çıkıyor. Geçen yıl satışlar iyiydi. Fakat bu yıl ise son olaylardan dolayı turistler gelmedi. Onlar da gelmeyince satışlarda ciddi bir düşüş oldu. Dışarıda gelen misafirler sipariş üzeri bol miktarda alıyorlardı. Ama işte şuanda bekliyoruz" dedi.

AVCI: İSOT VAR SATIŞ YOK

Bir diğer esnaf Abdülkerim Avcı ise, "Piyasa yeni mahsul isot çıktı fakat bunun yanında güneydoğu krizi de çıkınca satışlar durdu. Şuanda piyasanın tamamı durgun. Geçen yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist geldi. Ama bu yıl turist yok denecek kadar az. İsotun fiyatı da geçen yıla oranla bu yıl biraz pahalı. Kaliteli bir ev isotu 25 TL'yi buluyor. Bunun yanında fabrikasyon olan isotlar ise 8 TL'ye kadar fiyatı düşüyor" şeklinde konuştu.

Esnaf Müslüm Kılıçlar da şunları kaydetti: "Satışlar çok durgun. Seçimden sonra bölgede yaşanan olaylar bölge esnafını komple etkiledi. Şuanda Urfa'nın kalbi sayılan Haşimiye Çarşısında durgunluk gözle görülüyor. Yabancı turist hiç yok, yerli ise çok az geliyor. İnsanlar ekonomik sıkıntılardan dolayı alışveriş yapmıyorlar. Ev yapımı isotun fiyatı 20 ile 25 TL arasında değişiyor. Fabrikasyon isotlar ise 7 TL'ye kadar düşüyor. Ama fiyatlar ne kadar düşük olursa olsun satış olmadığı sürece bir anlamı yok. Talep yok denecek kadar az. Esnaf ekonomik yönden ciddi sıkıntılar yaşıyor."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfalı Esnafın 'Acı' Üzüntüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement