Ürgüp'de Din Görevlilerine Yönelik 'Ezanı Güzel Okuma Kursu' Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Ürgüp'de Din Görevlilerine Yönelik 'Ezanı Güzel Okuma Kursu' Düzenlendi

Ürgüp\'de Din Görevlilerine Yönelik \'Ezanı Güzel Okuma Kursu\' Düzenlendi

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik düzenlenen ‘Ezanı Güzel Okuma Kursu’ sona erdi.

14.11.2014 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik düzenlenen 'Ezanı Güzel Okuma Kursu' sona erdi. Kurs sonunda başarı gösteren kursiyerlere başarı belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Ürgüp İlçe Müftülüğü Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında düzenlenen kursun sona ermesi nedeniyle Merkez Duayeri Caminde sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Törene İl Müftüsü Yakup Öztürk, İlçe Müftüsü A. Muhammed Çınar ve kursa katılan din görevlileri katıldı.

Burada konuşan İlçe Müftüsü A. Muhammed Çınar, ilçelerinde ezanın merkezi sistemden okunması uygulamasının bir süre önce kaldırıldığını ve her vakitte camilerden din görevlileri tarafından ezan okunduğunu kaydetti. İlçelerine çok sayıda yerli ve yabancı turistin geldiğini ve ezanın güzel okunmasına bu yönden büyük önem verdiklerini söyleyen Çınar, ezanın daha güzel ve makamına uygun olarak okunması için önümüzdeki aylarda da bu kursların sürdürüleceğini belirtti.

İl Müftüsü Yakup Öztürk ise; "Ezan ibadete davettir, çağrıdır. Size bir davetiye geldiğinde davetiyenin kağıdından, ihtişamından, basımından önemli bir kişinin daveti olduğunu anlarsınız. Bu davet Allah'a olunca davetinin öneminin ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. Bu kardeşlerimiz daha öncede ezan okuyorlardı ama inşallah bu kurstan sonra daha iyi ezan okuyacaklar. Ezanı güzel okuyarak inşallah bir çok kardeşlerimizin camiye gelmesine, namaz kılmasına vesile olacaklardır diyerek bu kursun düzenlenmesinde emeği geçen başta İlçe Müftümüz olmak üzere herkese teşekkür ederim" dedi.

Program kursiyerlere katılım belgesi verilmesiyle sona erdi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ürgüp'de Din Görevlilerine Yönelik 'Ezanı Güzel Okuma Kursu' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement