Ürgüp'te Bal Üreticilerine Ana Arı Dağıtımı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ürgüp'te Bal Üreticilerine Ana Arı Dağıtımı Yapıldı

Ürgüp\'te Bal Üreticilerine Ana Arı Dağıtımı Yapıldı

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Nevşehir Arıcılar Birliği tarafından arıcılara 682 adet ana arı dağıtımı yapıldı.

11.07.2014 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Nevşehir Arıcılar Birliği tarafından arıcılara 682 adet ana arı dağıtımı yapıldı.

Bal üreticilerine yüzde 50'si İl Özel İdare hibesi ile sağlanan 682 ana arı dağıtım törenine Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, İlçe Gıda Hayvancılık ve Tarım Müdürü Hüsnü Özsoy ve üreticiler katıldı.

Rende konuşan Belediye Başkanı Fahri Yıldız, ana arıların üreticilere hayırlı olmasını dileyerek, bol ve bereketli hakiki bal üretmeleri temennisinde bulun. Yıldız, "Böylesine mübarek bir ayda, Kur'an-ı Kerim'de Nahl suresinde arı ve bal üretiminden bahseder. Arıcılık ve bal böylesine kutsal bir iştir, bu manada üreticilerimize teşekkür ediyor, bol ve bereket diliyorum" dedi.

İlçe Gıda Hayvancılık ve Tarım Müdürü Özsoy ise; ana arıların Artvin'den geldiğini belirterek "Kafkas arısının (Apismellifera Caucasica) ana yurdu Kafkasların dağlık bölgesidir. değişik lokal formları bulunmakla birlikte, dağ arısı da denen yüksek rakımlı bölgelerin uzun ve karlı kışına adapte olmuş siyah renkli arılardır. İyi bir yavru yetiştiricisidir. Kuvvetli koloniler teşkil eder. Kıştan zayıf çıkar, ilkbahar başında gelişme çok erken başlar ve düzenli seyreder. Koloninin gelişme sürecinde ana arı bir günde 1100 - 1500 yumurta yumurtlayabilir. Propolisi çok taşır ve kullanır. Güçlü bir yiyecek toplama yeteneğine sahiptir. Fazla bal yapar ve yavru gözlerine yakın depolar. Zengin nektar kaynaklarını çok iyi değerlendirir. Kıt kaynaklardan da en ekonomik yararı sağlar" diye konuştu.

Nevşehir Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ali Umutlu ise; Nevşehir'de arıcılığın gelişmesi için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ve bu manada İl Özel İdare desteği ile bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Umutlu, desteklerinden dolayı Vali Mehmet Ceylan, İl Özel İdaresi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ürgüp'te Bal Üreticilerine Ana Arı Dağıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement