Urla'da Balıkları Zehirleyerek Av Yaptılar - Son Dakika
Yerel

Urla'da Balıkları Zehirleyerek Av Yaptılar

Urla\'da Balıkları Zehirleyerek Av Yaptılar

Urla İskelesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Temiztepe "Son zamanlarda küçük balıkları ot zehiri veya başka kimyasallar kullanarak harmanlayan kimi avcılar, yemleri Urla adalar bölgelerinde kayalık alanlara dökerek balıkları zehirlediler.

07.10.2014 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla İskelesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Temiztepe "Son zamanlarda küçük balıkları ot zehiri veya başka kimyasallar kullanarak harmanlayan kimi avcılar, yemleri Urla adalar bölgelerinde kayalık alanlara dökerek balıkları zehirlediler. Zehirlenen balıklar suyun üzerine çıkınca toplayıp bölgeden kaçıyorlar" dedi.

URLA SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFİ AÇIKLAMASI

Urla İskelesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Temiztepe son dönemlerde denizlerimizde kaçak avcılığın arttığına dikkati çekerek şunları söyledi: " Bazı kendini bilmezler yasal olmayan yöntemlerle balık avlıyorlar. Kaçak avcıların bazı ot ve ilaçları yem olarak kullandıkları balığa karıştırarak, bunları yem olarak kullandıklarını öğrendik diyen Temiztepe; "Bu yem kıyı bölgelerde denize atılıyor. Yavru balıklar da, denizin içindeki diğer canlılar da bunu yiyor. Bölgede bu yemi yiyen her canlı ölüyor, uzun süre de bölgede balık kalmıyacak. Urla bölgemize de attılar, adalarımızın sahil kısımlarında balıkçı arkadaşlar günlerce su yüzünde ölü balıkları gördüklerini söylüyorlar. Yem olarak kullanılan bu maddelerin kimyasal olup olmadığının araştırılması gerekir. Biz bunun kimyasal olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü balığı bayıltıp öldürüyor."

Konuyla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri'ne şikayette bulunduklarını söyleyen Temiztepe, kaçak ve aykırı avlanan bu kişilerin İzmir'in başka bölgelerinde de avlandıklarını ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla'da Balıkları Zehirleyerek Av Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement