Urla'da "Engelsiz Eğlence" - Son Dakika
Yerel

Urla'da "Engelsiz Eğlence"

Urla\'da "Engelsiz Eğlence"

Urla’da, Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

17.05.2016 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla'da, Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, "Engelsiz Zumba Gösterisi" düzenlenirken, yoga nefes çalışması ve meditasyon yapıldı, engelli öğrencilerin hünerli ellerinden çıkan süs eşyaları sergilendi.

Urla Belediyesi, Urla Kent Konseyi, Mavi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Ege Yoga Derneği ve B-Fit işbirliğiyle Urla'daki eski tamirhane binasında Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. "Farkında Ol Farkettir" ve "Engelleri Hep Birlikte Aşacağız" sloganıyla düzenlenen etkinliğe Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır da katıldı. Jale Necdet Özbelge İlkokulu öğrencilerinin de destek amaçlı katıldığı etkinlik, "Engelsiz Zumba Gösterisi" ile başladı. Renkli görüntülere sahne olan gösteride çocuklar ve veliler eğlenceli dakikalar yaşadı.

"ENGELLİ KELİMESİ AYIPLANACAK BİR KELİME DEĞİLDİR"

Gösterinin ardından Psikolog Vedat İşler hem çocuklara hem de velilere bilgiler verdi. "Engelli, travma, depresyon nedir?" gibi konuları açıklayan İşler: "Biz toplumda engelli kelimesini olabildiğince kullanmalıyız. Çünkü engelli kelimesi ayıplanacak bir kelime değildir. Eğer biz bu kelimeyi kullanmazsak, onlar bize karşı adım atamaz ve bu kelime bazı kişiler tarafından alaycı olarak kullanılmaya devam eder" dedi.

SÜS EŞYALARI SERGİLENDİ

Konuşmanın ardından ise eğitimciler tarafından yoga nefes çalışması ve meditasyon yapıldı. Etkinliğin sonunda ise Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır emeği geçenlere, engelli çocukların eğitimini sağlayan öğretmenlere ve velilerine teşekkür belgesi takdim etti. Ayrıca Urla Kent Konseyi Engelli Meclisi öğrencileri seramik ve keçeden yapmış oldukları süs eşyalarını etkinlik sonunda tamirhane binasında sergiledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla'da 'Engelsiz Eğlence' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement