Urla'da Gazi Günü Etkinliği Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Urla'da Gazi Günü Etkinliği Yapıldı

Urla\'da Gazi Günü Etkinliği Yapıldı

Türkiye'de olduğu gibi Urla'da da 19 Gaziler Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

19.09.2012 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de olduğu gibi Urla'da da 19 Gaziler Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Urla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene Urla Kaymakamı Şehmuz Günaydın, Garnizon Komutanı Albay A. Mertol Aksungar, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve Urlalı gaziler başta olmak üzere pek çok kişi katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından Mareşal ve Gazilik unvanının verilişinin 91. yıldönümü ve Gaziler Günü anma töreni Urla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Urla Kaymakamı Şehmuz Günaydın, Garnizon Komutanı Albay A. Mertol Aksungar, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkanı Ragıp Topal Urla Şubesi ile muharip gaziler Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Urla Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mustafa Kaşka yaptı. Mustafa Kaşka;" 19 Eylül 1921 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik ve gazilik unvanlarının verildiği gün olmasından dolayı 2002 yılından bu yana 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanıyor. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için torağa düşen şehitlerimize,ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımı sunarım" dedi.

Gaziler Günü anma töreni Urla Anadolu Lisesi öğrencisi Nesil Güvendik'in okuduğu "Gazilerimiz" adlı şiirle sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla'da Gazi Günü Etkinliği Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement