Urla'da "Tapulu Arazimden İzinsiz Yol Geçirildi" İddiası - Son Dakika
Yerel

Urla'da "Tapulu Arazimden İzinsiz Yol Geçirildi" İddiası

Urla ilçesinde bir vatandaş, tapulu arazisinden izin alınmadan yol ve kanalizasyon geçirildiği iddiasıyla yolu trafiğe kapattı.

20.12.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla ilçesinde gurbetçi bir vatandaş, tapulu arsasından izin alınmadan yol ve kanalizasyon hattı geçirildiğini gerekçesiyle yola bordür taşı döşeyerek trafiğe kapattı.

Urla Belediyesine başvuran Ercan Aktaş, Urla ilçesi Şirinkent mahallesi Biçeralanı mevkisinde bulunan arsasından izin alınmadan yol ve kanalizasyon hattı geçirildiğini iddia etti. Urla Belediyesi İmar Müdürlüğü'nün yaptığı inceleme sonucu aldığı resmi yazıda da haklılığının ortaya çıktığını savunan Aktaş, altından kanalizasyon, içme suyu hatları geçirilmiş, elektrik direkleri dikilmiş yolun kamulaştırılması için Urla Belediyesi'ne başvurduğunu, "şu anda bu işlemi yapamayız" cevabını aldığını söyledi.

Resmi makamlardan olumsuz yanıt alan Aktaş, Şirinkent mahallesinden, Zeytinalanı mahallesine ulaşımı sağlayan yola bordür taşı döşeyerek trafiğe kapattı.

Aktaş'ın 22 yıldır Almanya'da yaşadığı, yaklaşık 2 ay önce Urla ilçesine geldiği öğrenildi.

"Sorunu çözeceğiz"

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Urla Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Özdemir, iki mahalle arasındaki mesafeyi kısaltan yolun Şirinkent Mahallesi kurulurken açıldığını, en kısa zamanda sorunu çözerek yolu trafiğe açacaklarını belirtti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Urla'da 'Tapulu Arazimden İzinsiz Yol Geçirildi' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement