Urla'daki Barakalarla İlgili Yıkım Kararı - Son Dakika
Güncel

Urla'daki Barakalarla İlgili Yıkım Kararı

İzmir'in Urla ilçesinde kaçak olduğu gerekçesiyle barakaları yıkılan Balıklıova Mahallesi sakinleri, seslerini duyurmak için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki evinin önünde çadır kurma kararı aldı.

30.01.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Urla ilçesinde kaçak olduğu gerekçesiyle barakaları yıkılan Balıklıova Mahallesi sakinleri, seslerini duyurmak için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki evinin önünde çadır kurma kararı aldı.

Muhtarlıktan kiraladıkları barakaları yıkılan mahalle sakinleri, sorunlarına çözüm bulmak ve izleyecekleri yol haritasını belirlemek amacıyla Konak'taki kafeteryada bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan Yusuf Altun, geçen hafta insanların yakarmaları ve gözyaşlarına rağmen 74 evin yıkıldığını söyledi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın "Yıkım için mahkemenin sonucunu bekleyeceğim" dediğini ancak buna uymadığını savunan Altun, Uyar'ın Kıyı Kanunu'nu gerekçe göstererek yıkımı gerçekleştirdiğini, evlerin yerine yapılacak projeler için kanunu unuttuğunu ileri sürdü.

"Kılıçdaoğlu'nun sözüne rağmen yıkıldı"

Altun, geçen yıl ağustos ayında CHP İzmir İl Başkanlığında 3 günlük eylem yaptıklarını anımsattı.

Altun, şunları dile getirdi:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam aracılığıyla basın önünde söylediği, 'Danıştaydan karar gelene kadar Balıklıova'daki evler tahliye edilmeyecek ve yıkılmayacaktır. Bu söz Kılıçdaroğlu'nun sözüdür' ifadesi sonrası eylemimize son verdik. Biz, sözün onurlu bir insan için ne anlama geldiğini biliriz. Binlerce yıkım davası mahkemelerce karar altına alındığı ve yine ortada Danıştay kararıyla yıkılması onaylanan villalar, işletmeler varken, daha mahkeme kararı bile olmayan ve genel başkanının verdiği söze rağmen evlerimizin yıkılması düşündürücüdür."

Altun, gelecek hafta 2 otobüsle Ankara'ya giderek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun evinin önüne çadır kuracaklarını belirtti.

Altun, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ve ona diyeceğiz ki: 'Yıkım esnasında yere düşenler sadece kiremitler değildi. Yere düşen sizin sözlerinizdi. Yıkım sonrası ortadan kalkan sadece evler değil, ortadan kalkan size olan güvendi.' Gelişmeler boyunca hiç konuşmayan Genel Başkan'a, 'Michelangelo'nun kendi yaptığı mermer Davut heykeline bakarak, 'Konuş be adam' diyerek, çekiç atışını hatırlatıp, şimdiye kadar hep sustunuz. Bakın, sizin sözünüze güvenen bizlerin evleri yıkıldı. Bu kış günü sokağa atıldık. Şimdi de bir şey demeyecek misiniz?' diyeceğiz. Cüce, dağa çıksa da cücedir. Dev, kuyuya düşse de devdir.

Biz, Ankara yolcuları, Sayın Kılıçdaroğlu'nun evinin önüne gidip, onun dağın tepesinde olan bir cüce mi, yoksa kendi ilçe belediye başkanı tarafından kuyuya düşürülmüş bir dev mi olduğunu göreceğiz."

Türkiye Demokratik Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yalçın Kocabıyık da yıkımın suç olduğunu ileri sürdü.

Balıklıova Mahallesi'nde kaçak olduğu gerekçesiyle tahliye kararı verilen barakaların sahipleri, yıkım kararını durdurmak ve Urla Belediyesini protesto için geçen yıl ağustos ayında CHP İzmir İl Başkanlığını işgal etmiş, 20 Ocak'ta ise tahliye kararı verilmesi üzerine bölgede gerginlik yaşanmıştı. Ertesi gün de 74 baraka, belediye görevlilerince yıkılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Urla'daki Barakalarla İlgili Yıkım Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement